VIDEO Oud PvdA raadslid stapt over naar DENK

by AMS97531A123 | 9 juni 2017 06:05

Oud partij van de arbeid raadslid stapt definitief over naar DENK en doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.




Selami Coskun
Selami Coskun is sinds de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014[1] actief als raadslid in Roermond. Hij stapte toen in de raad als partij van de arbeid raadslid. Vanaf de komst van de toen lijsttrekker en nu inmiddels fractievoorzitter Lodewijk Asscher, heeft hij te kennen gegeven Asscher niet als voorman te kunnen accepteren. Dit heeft te maken met het Motivaction onderzoek wat heeft plaatsgevonden en de uitspraken daarop van de inmiddels fractievoorzitter. In het filmpe hieronder legt Coskun uit waarom hij voor deze partij kiest.

DENK Arnhem
Selami Coskun is niet het eerste raadslid dat kenbaar heeft gemaakt dat hij overstapt naar DENK. Zoals Alkmaar zich ook heeft aangesloten is in Veenendaal raadslid Gökhan Coban(oud D66 lid)[2] enige tijd geleden te kennen gegeven verder te gaan namens de fractie DENK, evenals plaatsgenoot en campagneleider Yasin Makineli. Kürsat Bal van Verenigd Arnhem[3] heeft eerder al laten weten samen te werken met DENK, hoe, of en wanneer een bekendmaking komt, is nog niet duidelijk. Ook wordt gesproken over andere gemeenten waar de partij mogelijk een rol gaat spelen.





[4]

Endnotes:
  1. Selami Coskun is sinds de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014: https://haberarnhem.nl/2016/12/09/pvdaer-selami-coskun-stapt-uit-de-fractie-na-winst-lodewijk-asscher/
  2. Veenendaal raadslid Gökhan Coban(oud D66 lid): https://haberarnhem.nl/2016/11/23/video-kandidaat-kamerlid-d66-nu-raadslid-voor-denk/
  3. Kürsat Bal van Verenigd Arnhem: https://haberarnhem.nl/2015/10/05/hoog-bezoek-uit-denhaag-voor-verenigd-arnhem/
  4. [Image]: http://www.chicosplace.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/06/09/video-oud-pvda-raadslid-stapt-over-naar-denk/