Stroomstootwapen al 112 keer gebruikt sinds februari

Stroomstootwapen al 112 keer gebruikt sinds februari

Sinds februari is het stroomstootwapen 112 keer gebruikt.
Pilot

Ruim 300 politieagenten doen mee aan een pilot waarin het stroomstootwapen, de Taser X2 CEW, wordt getest. Het wapen wordt door de agenten in Amersfoort, Zwolle en Rotterdam getest. De eerste cijfers van deze pilot zijn nu bekendgemaakt. Sinds de start in februari is het stroomstootwapen 112 gebruikt. In 72 gevallen was dreigen met afvuren genoeg, bij 21 aanhoudingen is het wapen echt afgevuurd.


Zelfmoord

Hondengeleider Ricardo (41) gebruikte het nieuwe wapen sinds februari drie keer. Als er ergens een gevaarlijke situatie is waar geweld gebruikt wordt, worden hij en zijn hond ingeschakeld. ‘Een keer heb ik hem afgevuurd op een jongen met een mes die zelfmoord dreigde te plegen. Elke keer als mijn collega’s en ik dichterbij kwamen, bedreigde hij ons ook. Toen het kon, heb ik hem getaserd en konden we hem onder controle brengen. Ik ben blij dat ik toen het stroomstootwapen had. Anders had ik misschien moeten schieten en hem permanent letsel toegebracht. Op iemand met een mes stuur je geen diensthond af.’

Ricardo is blij met deze aanvulling op zijn bestaande uitrusting. ‘In elke geweldssituatie maak ik opnieuw de afweging welk wapen ik ga gebruiken. Het stroomstootwapen is heel effectief’. Het zou mooi zijn als het aan onze uitrusting wordt toegevoegd.’ Laat de agent weten.ReactiesRelated Articles

BMV Makelaars versterkt team met 3 nieuwe taxateurs 

BMV Makelaars, partner in Dynamis, heeft per 1 mei haar CRT (Consultancy, Research & Taxaties) team verder uitgebreid. ARNHEM –

Can Advocatuur opent eigen kantoor in Arnhem

Arnhemmer en advocaat Ercan Gürcan heeft recent zijn eigen advocatenkantoor Can Advocatuur opgericht. Dit maakte Gürcan via verschillende kanalen bekend.

Zoektocht naar bestuurder grijze auto die aanrijding heeft gezien

Het ongeval van woensdagavond, aan de Ijssellaan in Arnhem, waarbij een voetgangster om het leven is gekomen heeft veel losgemaakt