Stroomstootwapen al 112 keer gebruikt sinds februari

Stroomstootwapen al 112 keer gebruikt sinds februari

Sinds februari is het stroomstootwapen 112 keer gebruikt.
Pilot

Ruim 300 politieagenten doen mee aan een pilot waarin het stroomstootwapen, de Taser X2 CEW, wordt getest. Het wapen wordt door de agenten in Amersfoort, Zwolle en Rotterdam getest. De eerste cijfers van deze pilot zijn nu bekendgemaakt. Sinds de start in februari is het stroomstootwapen 112 gebruikt. In 72 gevallen was dreigen met afvuren genoeg, bij 21 aanhoudingen is het wapen echt afgevuurd.


Zelfmoord

Hondengeleider Ricardo (41) gebruikte het nieuwe wapen sinds februari drie keer. Als er ergens een gevaarlijke situatie is waar geweld gebruikt wordt, worden hij en zijn hond ingeschakeld. ‘Een keer heb ik hem afgevuurd op een jongen met een mes die zelfmoord dreigde te plegen. Elke keer als mijn collega’s en ik dichterbij kwamen, bedreigde hij ons ook. Toen het kon, heb ik hem getaserd en konden we hem onder controle brengen. Ik ben blij dat ik toen het stroomstootwapen had. Anders had ik misschien moeten schieten en hem permanent letsel toegebracht. Op iemand met een mes stuur je geen diensthond af.’

Ricardo is blij met deze aanvulling op zijn bestaande uitrusting. ‘In elke geweldssituatie maak ik opnieuw de afweging welk wapen ik ga gebruiken. Het stroomstootwapen is heel effectief’. Het zou mooi zijn als het aan onze uitrusting wordt toegevoegd.’ Laat de agent weten.ReactiesRelated Articles

BREAKING Bus met bekende Arnhemse voetballers over de kop

Een bus met bekende voetballers uit Arnhem is zaterdagochtend over de kop gegaan bij de A50 richting Hengelo. De spelers

VIDEO Humberto Tan doet mee aan de Menstruatie Challenge

Bekende Nederlandse presentator, Humberto Tan, doet mee met de Menstruatie Challenge. Reacties

Nu bij McDonalds: Halal vlees, Turkse thee en McAyran

Veel moslims slaan de McDonald’s vaak over. Niet omdat het misschien niet lekker, schoon of betaalbaar is maar enkel omdat