Veel klachten ondernemers Hommelstraat over ’terras’ espressobar Tape

Veel klachten ondernemers Hommelstraat over ’terras’ espressobar Tape

De klachten over het terras van espressobar Tape aan de hommelstraat blijven zich opstapelen. Volgens ondernemers aan de hommelstraat doet de gemeente niets met de klachten en hebben deze ondernemers structureel overlast van het terras van Tape. ‘Als er bij ons iets niet aan de haak is, staan ze meteen voor de deur.’ aldus een ondernemer die niet bij naam genoemd wilde worden.

Rokende en zuipende Tape-klanten

Espressobar heeft sinds mei 2016 een terrasvergunning voor de winkel aan de hommelstraat. Twee openbare parkeerplaatsen zijn hierdoor verdwenen en langslopen bij Tape is haast onmogelijk dankzij rokende en zuipende mensen op straat. De gemeente heeft destijds een vergunning afgegeven aan het bedrijf na een langdurende traject, zonder dat het voldoende heeft rekening gehouden met de wensen van de andere ondernemers. Dat er veel overlast zou ontstaan, was mogelijk niet bekend bij de gemeente.

Deel van de fietsen van de klanten van Tape staan aan de overkant

Nog meer klachten na een jaar

De huidige ondernemers in de omgeving van espressobar Tape hebben na een jaar ‘met terras’ nog meer klachten over Tape. ‘Al die fietsen komen nu bij ons voor de deur staan, omdat je geen ruimte voor de fiets hebt bij Tape. We hebben ook regelmatig discussies met gasten van Tape als wij ze daarop aanspreken.’, aldus een ondernemer in de straat.

Veel overlast na verdwijnen parkeerplaatsen

Omdat twee parkeerplaatsen ook sinds mei 2016 zijn verdwenen wordt er nu vaker (kort) op de weg geparkeerd, terwijl dit eerder niet het geval was omdat er meer parkeerplaatsen aanwezig waren ter hoogte van de hommelstraat 66. De situatie lijkt hierdoor ook te gaan escaleren omdat niemand ingrijpt. Mogelijk komt er op termijn een ondernemerscolleftief die de belangen van deze ondernemers gaat behartigen, om zo een vuist te vormen tegen de gemeente.






Related Articles

De Pizzabakkers vestigt zich nieuw in Arnhem

De Pizzabakkers heeft ca. 146 m² winkelruimte gehuurd aan de Broerenstraat 35 in Arnhem.

Chico’s Place tijdens Koningsdag dag en nacht open

Chico’s Place aan de Looierstraat 1 in Arnhem is tijdens Koningsdag dag en nacht open. De bekendste eethuis van Arnhem

Bekende Arnhemmer bijna rond met BenimSigortam.nl

Bekende Arnhemmer bijna rond met BenimSigortam.nl

Geverifieerd door MonsterInsights