VIDEO Man negeert stopteken en ramt politieauto tijdens achtervolging

VIDEO Man negeert stopteken en ramt politieauto tijdens achtervolging

Maandagavond rond 21.00 uur zag de politie een bestuurder bellen achter het stuur en besloot een volgteken te geven. Hierop begon een achtervolging..




Achtervolging

De politie gaf maandagavond een stopteken aan de 40-jarige bestuurder uit Wolvegga. De bestuurder werd begeleid om de afrit van het tankstation Hondsiep op de A73 te nemen. Op het laatste moment besloot hij toch weer de snelweg op te schieten en probeerde er met hoge snelheid vandoor te gaan. De achtervolging begon op de A73 ter hoogte van knooppunt Rijkevoort en eindigde uiteindelijk op de zelfde snelweg ter hoogte van de wijk Dukenburg in Nijmegen. Er vielen geen gewonden maar moesten toch naar het ziekenhuis.

Poging tot doodslag

De bestuurder zou aan de kant gezet worden voor het bellen achter het stuur en wordt nu onder andere verdacht van pogingĀ  tot doodslag. Dit omdat de verdachte besloot om tijdens de achtervolging een politieauto te rammen. Later tijdens de achtervolging raakte de auto van de verdachte in de slip en kwam in de berm tot stilstand. De man werd aangehouden en is naar het politiebureau in Nijmegen overgebracht. Tijdens de rit naar het bureau werd de man onwel en moesten ze een tussenstop maken in het ziekenhuis. Gisterenavond werd een gedeelte van de A73 afgesloten voor het onderzoek. Vandaag zal het onderzoek worden voortgezet.






Related Articles

‘Viespeuk’ winkelcentrum Presikhaaf krijgt winkelontzegging

Dames die bij verschillende winkels in winkelcentrum Presikhaaf werken, kunnen weer gerust adem halen. Eerder publiceerden wij een artikel over

Hoeveel procent van de stemmen haalde DENK in Gelderse steden

De monsterscore van DENK zorgde ook voor veel vreugde in Gelderse steden. Er waren namelijk ook Gelderse kandidaten op de

Arnhemse broodbakker: ‘Ik ben gewoon trots op het Turkse elftal’

De bekende Arnhemse broodbakker Hasan Ozkara (Bakkerij Divan) kon het niet laten om zijn mening te geven na het verlies

Geverifieerd door MonsterInsights