Gelderse Turken voor duizenden euro’s opgelicht door malafide reisbureau

Gelderse Turken voor duizenden euro’s opgelicht door malafide reisbureau

Verschillende Turkse Arnhemmers en andere Turken uit Gelderland zijn ieder voor duizenden euro’s opgelicht door TatilFirsati.de, een reisbureau uit het Duitse Dusseldorf. Volgens de eerste berichten gaat het om een totaalbedrag van 4 miljoen euro aan schade. De schade is enorm, en veel gezinnen kunnen nu niet op vakantie omdat al het vakantiegeld opeens is verdwenen.

Via Duitsland boeken was soms 800 euro goedkoper

Communicatie met het bedrijf ging steeds via facebook of een callcenter. ‘Reserveringen’ werden ook online gedaan. Als je voor aantrekkelijke prijzen in aanmerking wilde komen moesten de tickets direct gekocht worden. Anders was het een paar honderd euro duurder. Er zijn zelfs gedupeerden die bevestigen dat een ticket (+vliegreis) naar het zelfde hotel via Duitsland 800 euro goedkoper was. Nadat het bedrag werd gestort, reageerde het bedrijf niet meer op facebook-berichten. De redactie van Arnhem heeft stukken waaruit dit blijkt.




Aangifte gedaan in Nederland

Inmiddels is er aangifte gedaan in Nederland en hebben sommige gedupeerden al ook contact gelegd met Alberto Stegeman. Binnen enkele dagen wordt er ook aangifte gedaan bij de Duitse politie in Duisburg.

Eigenaren TatilFirsati.de niet meer bereikbaar

De eigenaren Mahmut Yilmaz en Bahadir Kahyaoglu zijn niet meer te bereiken. De medewerkers die deze fake-tickets en hotelverblijven hebben verkocht zijn ook niet meer te bereiken. De gedupeerden hebben bijna allen gesproken met Baris Kayaoglu, Jale Cicek, Esra Fidan Ayar en Aysel Sicak. De kans is groot dat deze mensen allemaal niet bestaan, en dat het alleen maar ging om fake-accounts via facebook.

Later meer….






Related Articles

Video waarbij dames in Arnhem gestalkt worden staat online

De heren van YFJ TV hebben beelden online gezet van een prank waarbij ze dames midden op straat stalken. De

Barber Mehdi Forutan krijgt een nieuwe Turkse collega

De bekende Arnhemse barber Mehdi Forutan pakt alles groots aan. Sinds een paar weken heeft hij een eigen barbersalon aan

Volkswagen en Peugeot weer in trek bij autokrakers in Arnhem

De politie maakte onlangs bekend hoeveel autoinbraken er waren in Arnhem-Zuid van 15 januari tot en met 15 februari. Dit

Geverifieerd door MonsterInsights