Ontwikkelaar Reinbouw gaat Bouwen aan de Trans

Ontwikkelaar Reinbouw gaat Bouwen aan de Trans

Opnieuw komt er een mooi project van de grond in de zuidelijke binnenstad. Vrijdag 7 juli jl. tekende Reinbouw voor de grond aan de Trans/Nieuwstraat. (bron: gemeente Arnhem)

Woningbouw aan de ‘Rijn’

Het gaat om een kavel voor woningbouw, op een steenworp afstand van de Rijn, de Markt, de Eusebiuskerk en de binnenstad. Voorheen stond op deze plek het MEE-pand.

Ook Horeca en kleinschalige winkels

Aan de Trans verrijst een rij stadswoningen. Aan de Nieuwstraat komen commerciële functies, zoals horeca of kleinschalige winkels met daarboven nog woningen. De Nieuwstraat, waar straks ook de Jansbeek doorheen stroomt, is één van de straten die de functie van rode loper heeft, van de binnenstad naar de Rijn. Achter de woningen komt een binnenterrein met parkeergelegenheid. Dit binnenterrein grenst aan de achtertuinen van de kavels Rodenbrugstraat en Broerenstraat.


Wethouder Elfrink, zuidelijke binnenstad, zette met vertrouwen zijn handtekening onder het verkoopcontract: “Overal in dit gebied wordt nog volop gebouwd, maar ondanks dat zie je al hoe mooi het wordt. Ook Reinbouw zal letterlijk en figuurlijk een steentje bijdragen aan de metamorfose van dit stadsdeel”.

Reinbouw bouwt niet voor het eerst in Arnhem. Ook in het Singelkwartier in Schuytgraaf staat een project van deze ontwikkelaar.


ReactiesRelated Articles

Gemeente komt met gratis hulp bij vragen over geldzaken

Sinds vorige week kunnen Arnhemmers op vijf locaties langs voor vragen over geld- en regelzaken. Goed Geregeld wordt via Rijnstad

Bekende zanger gespot tijdens vrijdaggebed in Arnhem

De bekende Turkse zanger en Arnhemmer Umut Timur werd vrijdag in Arnhem gespot tijdens het vrijdaggebed in de HDV Turkiyem

Ondanks alle haatcampagne genieten Arnhemmers tijdens Turkse Festival

Het Turkse Festival is weer voorbij en bezocht door duizenden Arnhemmers ondanks alle haatcampagne van enkele lokale linkse partijen zoals