Erdogan ligt niet wakker van dreigementen Merkel

by AMS97531A123 | 16 juli 2017 23:45

De Turkse autoriteiten weigeren opnieuw Duitse politici om hun eigen militairen in de Turkse stad Konya te bezoeken. De Duitse militairen doen mee met de AWACS-verkenningsvliegtuigen aan de missie in Syrie. Eerder was dit ook het geval met Duitse soldaten in Incirlik.

Merkel doet alsof ze dom is

Bondskanselier Merkel doet alsof ze dom is en geen verbanden ziet tussen bepaalde gebeurtenissen in de afgelopen weken. In een interview met de Duitse zender ARD reageerde Merkel woedend dat ze niet wil onderhandelen met Turkije over het recht van politici om Duitse miltairen op het Turkse NAVO-steunpunt Konya te bezoeken.

[1]


Turkije ligt niet wakker van Merkel

In Turkije liggen ze in ieder geval niet wakker van de uitspraken van Merkel. Duitsland smeekte eerder om Duitse militairen op de luchtmachtbasis in Incirlik te bezoeken. Waar de Turken niet mee akkoord gingen. Erdogan liet al een paar keer merken dat hij de dreigementen vanuit Duitsland niet serieus neemt.

Asiel verleend aan Turkse coup-officieren

Merkel vergeet elke keer weer dat Duitsland asiel heeft verleend aan een aantal hoge Turkse officieren die een rol hebben gespeeld tijdens de mislukte couppoging in Turkije, waarbij 250 mensen om het leven kwamen. Ondanks verschillende pogingen van Turkije, wilde Duitsland niets weten van een uitlevering van deze officieren. De Duitsers werken niet mee, waardoor Turkije ook geen aanleiding ziet om mee te werken met de Duitsers.



Endnotes:
  1. [Image]: http://www.chicosplace.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/07/16/erdogan-ligt-niet-wakker-van-dreigementen-merkel/