Arnhem succesvol in ombouwen kantoren

Arnhem succesvol in ombouwen kantoren

Sinds 2013 heeft Arnhem maar liefst 105.000 vierkante meter vastgoed een nieuwe bestemming gegeven. Alleen al in de Arnhemse binnenstad zijn er de afgelopen periode ruim 600 woningen gerealiseerd op plekken waar eerder kantoor- of winkelruimte was. Daarmee is Arnhem landelijk een van de koplopers als het gaat om het aantal transformaties naar wonen.

Meer cijfers over het transformatiebeleid van Arnhem zijn te vinden in de evaluatie van het transformatiebeleid dat het college vandaag heeft vastgesteld. Verantwoordlijk wethouder Ron K├Ânig is trots op de bereikte resultaten: “Uit de evaluatie blijkt dat ondernemers en investeerders tevreden zijn met de werkwijze die we in Arnhem hanteren. Het gemeentelijk transformatieteam zorgt voor korte lijnen. Op die manier kan slagvaardig worden ingespeeld op kansen die zich voordoen om de leegstand te bestrijden.”


Voorbeelden

De meeste transformaties hebben betrekking op kantoorpanden naar woningen. Een aansprekend voorbeeld is de realisatie van 99 appartementen aan de IJssellaan nummer 82 waar een voormalig kantoor van Akzo Nobel was gevestigd. Maar er worden ook andere transformaties gerealiseerd. Bijvoorbeeld de komst van het Airborne at the Bridge museum in een voormalig restaurant (Humphreys) aan de Rijnkade. Of de komst van detailhandel (Loft) en een museum (collectie DE.GROEN) in de voormalige dansschool aan de Weverstraat in de Arnhemse binnenstad.

Geslaagde transformaties in de Arnhemse binnenstad zijn op dit moment te bewonderen via een wandelroute: de metamorfosenroute. Op grote borden in de binnenstad staan borden bij panden die zijn getransformeerd. Daarop zijn foto’s te zien van het voormalige en huidige interieur van het pand. Ook de nieuwe bewoners worden kort aan het woord gelaten. Het initiatief van de metamorfosenroute is een samenwerking tussen Strijbosch Thunnissen Makelaars en Made in [Arnhem], de citymarketingcampagne van de gemeente.


Reacties


Tags assigned to this article:
arnhem nieuwskantoor arnhemnieuws arnhem

Related Articles

Sultan Dag met grote Blokker-tas gespot bij Chico’s Place

De bekende Arnhemse amateurvoetballer Sultan Dag (35) werd onlangs gespot bij Chico’s Place in de binnenstad van Arnhem. Sultan, broertje

2GetThere Arnhem afscheid van 3 kanjers

Vanavond nam team 2GetThere Arnhem afscheid van 3 kanjers; Rafik, Paola en Tiga. Reacties

Gevonden man blijkt 62-jarige man uit Turkije te zijn

Het slachtoffer dat op vrijdag 6 augustus werd aangetroffen in Breedenbroek blijkt een 62-jarige man uit Turkije te zijn. De