Chico’s Place belangrijk voor binnenstad van Arnhem

Chico’s Place belangrijk voor binnenstad van Arnhem

De binnenstad van Arnhem kent nog steeds te veel leegstaande panden en bezoekers die Arnhem links laten liggen vanwege een slechte bereikbaarheid. Desondanks doet eethuis Chico’s Place aan de looierstraat er alles aan om de bezoekers van de binnenstad van Arnhem gastvrij te ontvangen. 

Looierstraat heeft veel meer traffic

De looierstraat in Arnhem heeft veel meer traffic en levendigheid dankzij onder andere Chico’s Place. De andere winkels zoals Eko Plaza en barbersalon Four Brothers spelen natuurlijk ook een rol in deze levendigheid. Ondanks dat het gemeentebestuur (behalve VVD) er alles aan doet om de binnenstad van Arnhem minder aantrekkelijk te maken. Chico’s Place heeft bijvoorbeeld actie’s in het leven geroepen om parkeerbonnen (parkeergarage’s Arnhem, na 18.00 uur) van klanten te betalen wanneer ze eten bij Chico’s.Eigenlijk zouden  Chico’s Place en andere bedrijven aan de Looierstraat extra gesteund moeten worden door afdeling EZ van de gemeente vanwege hun bijdrage aan de stad. De ondernemers aan de looierstraat investeren veel in marketing en promotie om als bedrijf te blijven bestaan. Misschien zelfs net zoveel als Burger’s Zoo.

Ondernemersfonds alleen voor grote jongens

Het ondernemerfonds dat al sinds 2010 actief is in Arnhem is niet toegankelijk voor alle bedrijven in Arnhem. De aanvragen kunnen namelijk alleen ingediend worden door verenigingen, stichtingen en andere samenwerkingsverbanden.  Alleen de grote jongens maken dan ook gebruik van het fonds. Kleine bedrijven mogen uiteindelijk blij zijn als ze wat kruimels overhouden.

De eerstvolgende aanvraag voor  financiële steun is op 8 september 2017. Aanvragen kunnen ingediend worden bij de Stichting Ondernemersfonds Arnhem.
ReactiesRelated Articles

Trendsetter Arad viert 7-jarig bestaan met Born To Cut

De bekende Arnhemse barber Arad Shams viert maandag zijn 7-jarig bestaan met Born To Cut. In 2014 publiceerden wij al

SnackHouse Arnhem: Een bijzondere cafetaria met een bijzonder concept

De Arnhemse wijk ’t Spijkerkwartier krijgt er binnenkort een bijzondere cafetaria bij. Bewoners aan de Spijkerlaan kregen al met de