Inbrekers in Arnhem gepakt door alerte getuigen en verloren handschoen

Inbrekers in Arnhem gepakt door alerte getuigen en verloren handschoen

AUTO INBREKER GEPAKT DANKZIJ ALERTE GETUIGEN

Gisterennacht werden agenten door de meldkamer naar het Oudeschanspad te Arnhem gestuurd. Zij kregen te horen dat daar zojuist was ingebroken in een personenauto. Een alerte melder heeft gezien dat twee personen bezig waren om een auto open te breken. Hierbij bleef het bij een poging tot inbraak.
Een tweede alerte melder hoorde glasgerinkel op het Oldorphof te Arnhem. Deze melder zag twee personen bij het voertuig en zag de twee personen wegrennen. Doordat beide melders een duidelijk signalement konden geven van de verdachten hebben de agenten gezocht in de omgeving. Hierbij hebben zij hulp gehad van hun collega’s van Arnhem-Noord en ook de hondenbrigade heeft mee gezocht. Ze hebben in de omgeving kleding, handschoenen en een deel van de buit aangetroffen.

Pepperspray

De politieagenten zagen vervolgens een persoon lopen welke voldeed aan het signalement. Bij het zien van ons ging de persoon er rennend vandoor. Hierop heeft er een achtervolging te voet plaats gevonden door meerdere agenten. Een agent zag de man een tuin in springen. De man wilde wederom wegkomen waarop de agent de man in het gezicht heeft gepepperd. Hierdoor staakte de man zijn vluchtpoging en kon hij worden aangehouden. De man zit op dit moment vast voor het onderzoek. De recherche zal de zaak verder oppakken.

KIJK UIT!

De politie wil u erop wijzen dat het dievengilde langs voertuigen loopt en in voertuigen kijkt op zoek naar waardevolle spullen. Het advies van de politie is dan ook om geen waardevolle spullen in het zicht te laten liggen in uw voertuig. Zo verkleint u de kans op een inbraak.
ReactiesRelated Articles

Arnhem is een Turkse advocaat rijker

Solmaz Usanmaz is vanaf de start bij het kantoor in Klarendal van Ozkara & Osinga Advocaten werkzaam, eerst als stagiare,

Koepel jaar langer noodopvang vluchtelingen

De Koepelgevangenis in de wijk Lombok blijft een jaar langer in gebruik als noodopvang voor vluchtelingen, tot 1 april 2017.

Deze Turk wordt vermist, heeft u iets gezien of gehoord

Deze Turk wordt al sinds 22 mei vermist en gezocht. Heeft u iets gezien of gehoord? Reacties