Trolley op Lijn 2 dreigt te verdwijnen

Trolley op Lijn 2 dreigt te verdwijnen

Een bus op gas door de Burgemeesterswijk en naar de Hoogkamp in plaats van de huidige stille en schone trolley. Dat is een van de opvallende wijzigingen die Breng aan de provincie voor 2018 voorstelt. D66 raadslid Maarten Venhoek is verbaasd. “Nog geen tien jaar geleden hebben we voor ruim een half miljoen geïnvesteerd om de trolley op Lijn 2 te behouden. Gooien we dat geld, het milieu en de rust in de wijk nu overboord?”

Onlangs heeft Breng een voorstel aan de provincie gestuurd met wijzigingen in het netwerk voor 2018. Voor de gemeente Arnhem staat hier onder andere een voorstel in om de trolley op lijn 2 naar een kwartierdienst te brengen. Daarvoor zijn een aantal herschikkingen nodig rond de lijnen 2, 9 en 10 en kan lijn 2 naar de Hoogkamp niet meer met een trolley gereden worden.Stil en schoon

In 2009 is nog flink geïnvesteerd om Lijn 2 weer met een trolley te kunnen rijden. Dit heeft ons ruim een half miljoen euro gekost. “Arnhem zet al jaren in op de trolley”, verdedigt Venhoek die keuze. “Trolleybussen hebben geen uitlaatgassen en maken weinig geluid. Zowel voor het milieu, als voor leefbaarheid in de stad en ideale oplossing.”

Niet geïnformeerd

Het voorstel van Breng is vlak voor het zomerreces naar de gemeente gestuurd, en de provincie wil nog voor de raad weer terug is een reactie van de betrokken gemeentes hebben. “Officieel weet de Arnhemse raad nog van niets”, voegt Venhoek toe, “wij hebben het via de Nijmeegse raad moeten horen.” Daarom vraagt hij het Arnhemse college onder meer wanneer zij de raad hierover informeren en of de raad nog de mogelijkheid krijgt er op te reageren.

Ook is D66 benieuwd of met de bewoners langs Lijn 2 en in de betrokken buurten is overlegd. Venhoek: “Het vervangen van een trolley door een bus op gas gaat in ieder geval meer geluid opleveren en een deze bus is ook niet vrij van uitstoot van gassen.”ReactiesRelated Articles

Autobedrijf Vlamoven krijgt RDW-erkenning

Autobedrijf Vlamoven timmert succesvol verder. De broertjes Erdogan (geen familie van) hebben de erkenning gekregen van de RDW om jaarlijks

Zonnestudio Elderveld maakt come-back na bizarre aanslag op buren

De zonnebanken bij zonnestudio Elderveld zijn een paar dagen geleden alweer geplaatst, nadat deze weggehaald waren vanwege een heftige brand

Zumra (1) heeft een zeldzame ziekte en jouw hulp nodig

Uit de inbox hebben wij een oproep gekregen om aandacht te besteden aan de situatie van de 1-jarige Zümra. Zümra