Arnhemmer Mustafa Bal in Uganda om armen te helpen tijdens offerfeest

by AMS97531A123 | 4 september 2017 12:46

Arnhemmer en advocaat Mustafa Bal was tijdens het offerfeest in Uganda om armen te steunen tijdens het offerfeest. De net geinstalleerde advocaat was namens een zusterorganisatie van Milli Gorus hulporganisatie Hasene in Uganda om de donaties voor het offerfeest aan de lokale bevolking te overhandigen.

[1]

Zeer actief betrokken in de stad

Bal, neefje van raadslid Kursat Bal, is een graag geziene gast in Arnhem en is zeer betrokken bij de Aya Sofya moskee in Klarendal. Hij liet zijn eigen vrouw en kinderen alleen achter in Nederland om mensen in Uganda te steunen tijdens het offerfeest. Een andere Arnhemmer Bedreddin Budak was ook namens Hasene op pad om de lokale bevolking in Suriname te steunen.

Steun aan armen in Uganda

Via social media hield Mustafa Bal iedereen op de hoogte. In Uganda werden alleen al 1000 dieren (rund) geslacht en afgegeven aan de lokale bewoners in verschillende regio’s. Dit gebeurde tijdens de eerste en tweede dagen van het offerfeest. De Arnhemse vertegenwoordiger van Hasene was daar samen met een andere vertegenwoordiger om alles in goede banen te leiden.

Het offerfeest geeft de in Nederland wonende moslims ook de gelegenheid om met organisaties zoals Diyanet en Hasene armen elders in de wereld te helpen. Er zijn gebieden in de wereld waar de bevolking alleen vlees eet waneer dit soort organisaties langskomen tijdens het offerfeest.


Endnotes:
  1. [Image]: http://www.chicosplace.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/09/04/arnhemmer-mustafa-bal-in-uganda-om-armen-te-helpen-tijdens-offerfeest/