‘Politie volgt Arnhemse horecagelegenheden vanwege illegale activiteiten’

by AMS97531A123 | 16 september 2017 10:26

De Arnhemse politie schijnt achter de schermen druk bezig te zijn met illegale activiteiten bij Arnhemse horecagelegenheden. Bronnen dichtbij de politie hebben het intern hierover gehad inzake meer maatregelen en intensievere handhaving . Of er binnenkort ook invallen gaan komen is niet bekend. Vaak is dit niet van te voren bekend.

Veel illegale acitiviteiten

Veel horecagelegenheden in Arnhem schijnen behalve het serveren van drank en friet ook andere activiteiten te ontplooien. Er wordt van alles toegestaan wat illegaal is en direct invloed heeft op de Arnhemse samenleving en jongeren in de stad. De wijkagenten zijn vaak ook op de hoogte van het een en ander, maar kijken de andere kant op.



Het gaat om tientallen horecagelegenheden 

Om welke horecagelegenheden het precies gaat is niet duidelijk. De politie verdenkt tientallen horecagelegenheden in Arnhem van het verkopen van drugs, het toestaan van illegale casino’s en andere vergelijkbare activiteiten in deze horecagelegenheden. Er zijn zelfs geruchten dat ‘mystery shoppers’ deze horecagelegenheden bezoeken om bewijsmateriaal te verzamelen. Op een andere manier bewijs verzamelen schijnt haast onmogelijk te zijn.

De nieuwe burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch[1], staat bekend om zijn harde houding tegenover horecagelegenheden die alles doen wat illegaal is. Of zijn komst direct ook te maken heeft met ‘dit onderzoek’ zal in de komende tijd blijken.

Wordt vervolgd….


Endnotes:
  1. Ahmed Marcouch: https://haberarnhem.nl/2017/09/04/toespraak-van-burgemeester-ahmed-marcouch-nu-terug-te-lezen/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/09/16/politie-volgt-arnhemse-horecagelegenheden-vanwege-illegale-activiteiten/