Martien Louwers gaat weer voor lijsttrekkerschap PvdA Arnhem

Martien Louwers gaat weer voor lijsttrekkerschap PvdA Arnhem

Hoewel het helemaal niet goed gaat met de PvdA, lijkt Martien Louwers zich daar niets van aan te trekken. De bekende Arnhemse politica heeft zich kandidaat gesteld voor nog een periode in de gemeenteraad van Arnhem. 

De zeer gemotiveerde Martien Louwers kwam in 2006 in de Arnhemse raad als een van de jongste politici van de Arnhemse raad. Sindsdien is ze niet meer weg te denken bij de sociaal democraten in Arnhem. Op haar eigen website zegt ze het volgende: ‘In de stad. Daar ben ik liever dan op het stadhuis. Omdat politiek gaat over mensen. Ik kan er niet tegen als mensen onrecht wordt aangedaan, dat niet iedereen gelijke kansen heeft.’

‘Nog niet klaar’

Louwers is volgens haar eigen zeggen nog niet klaar. Net als wethouder Elfrink wil ze weer vier jaar verder in Arnhem. In 2014 was Louwers ook al lijsstrekker en later fractievoorzitter van een kleine fractie in de gemeenteraad van Arnhem. ‘Een grote eer om als lijsttrekker en daarna als fractievoorzitter ónze waarden goed werk, verheffing, verbinding en bestaanszekerheid uit te dragen en te vertalen naar praktische voorstellen voor de stad. Ik ben er trots op dat ik dat samen met een fractie heb kunnen doen die consequent het sociale gezicht van de PvdA heeft laten zien.’


Nog niet alles bereikt in Arnhem

Martien Louwers heeft nog niet alles bereikt in Arnhem. Wat ook logisch is natuurlijk, omdat de fractie steeds kleiner en kleiner werd in de Arnhemse raad. Het zittende college heeft te weinig progressie geboekt met belangrijke PvdA-onderwerpen. Louwers wil nog een keer lijsttrekker worden bij de PvdA en is nog even strijdbaar als 12 jaar geleden.

De graag geziene PvdA lady is ook bekend als adviseur Public Affairs (Lobby-afdeling) NOC NSF. Meer informatie over Martien Louwers kun je vinden op haar eigen website.


ReactiesRelated Articles

Populaire Albert Heijn medewerker Aydemir (36) gaat weer politiek in

Albert Heijn medewerker en bekende Arnhemmer Talip Aydemir (36) gaat weer de politiek in. Op online filmpjes is de kandidaat

D66 vraagt door op aanpak laaggeletterdheid

2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd en 1 op de 7 VMBO’ers verlaat de middelbare school met een te

Schriftelijke vragen over 27% seksueel misbruik op speciaal onderwijs

“Een kwart van de meisjes in het speciaal onderwijs werd gedwongen tot seksuele handelingen”, bericht de Volkskrant vandaag.1 De D66