SP en CDA moeten direct kamervragen stellen vanwege politiegeweld in Barcelona

SP en CDA moeten direct kamervragen stellen vanwege politiegeweld in Barcelona

De Spaanse politie is alles behalve kalm tijdens het referendum over afscheiding van Spanje. De nationale politie grijpt hard in en volgens de eerste berichten zijn er al 40 gewonden in Barcelona.

Spanje wil referendum tegenhouden

De regering in Madrid had er alles aan gedaan om het referendum tegen te houden. 10.000 speciale agenten werden gestuurd naar Barcelona om de bevolking niet te laten stemmen. Het is dan ook sinds tien uur in de ochtend  oorlog bij sommige stemhokjes waar gestemd kan worden. De beelden zijn niet om aan te zien, en hebben niets meer te maken met democractie.
Ouderen en dames neergeslagen door Spaanse politie

Zelfs ouderen en dames worden met grof geweld door de Spaanse politie weggetrokken van scholen en andere wijkgebouwen waar gestemd kan worden. Op sommige plaatsen worden Catalaanse demonstranten door de Spaanse ME met wapenstokken neergeslagen. Zelfs ouderen worden door de Spaanse ME niet gespaard.

In de tussentijd zijn de anti-Turkije figuren bij de SP en het CDA aan het slapen. Ondanks dat het bijna altijd om landverraders of terroristen gaat in Turkije ging, stond mevrouw Karabulut en haar collega’s altijd snel klaar om vragen te stellen aan Minister Koenders. Het geweld tegen Catalanen en de rechten van minderheden in Spanje zijn kennelijk minder belangrijk voor deze buitenlandwoordvoerders van deze fracties in de Tweede Kamer.


ReactiesRelated Articles

D66 wil snel duidelijkheid aanpak stikstof

Eerder dit jaar zette de rechter een streep door het Programma Aanpak Stikstof (PAS), het stikstofbeleid in Nederland. Daardoor kunnen

Leden PvdA stemmen in met collegedeelname in Arnhem  

De leden van de Partij van de Arbeid in Arnhem hebben vanavond in buurtcentrum De Lommerd tijdens een algemene ledenvergadering

PvdA’er Selami Coskun stapt uit de fractie na winst Lodewijk Asscher

Het Roermondse raadslid Selami Coskun stapt uit de fractie van de partij van de Arbeid. Reacties