Minister Hennis treedt af na zware kritiek Selcuk Ozturk (DENK)

Minister Hennis treedt af na zware kritiek Selcuk Ozturk (DENK)

Minister Hennis heeft dinsdagavond haar aftreden in de Tweede Kamer bekend gemaakt. De blonde Minister kreeg zoveel kritiek van de Tweede Kamer en Denk-Kamerlid Selcuk Ozturk dat ze uiteindelijk niets anders kon dan opstappen. 


Hennis erkende dat er fouten zijn gemaakt

Hennis erkende in het debat dat er fouten zijn gemaakt waardoor twee Nederlandse soldaten om het leven kwamen in Mali. Twee Nederlandse soldaten kwamen om het leven door de aangeschafte mortiergranaten. De mortiergranaten werden ingekocht bij de Amerikanen. De Tweede Kamer begreep uiteindelijk niet waarom Hennis pas vrijdag een ‘Operationele Pauze’ inlaste en dit niet al in de zomer deed toen het conceptrapport van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid verscheen.

Ozturk fileert Hennis met namen overleden soldaten

DENK-Kamerlid Ozturk fileerde Minister Hennis en begon zijn emotionele betoog met de namen en leeftijden van de twee Nederlandse soldaten die om het leven kwamen. Hennis kreeg het zo warm dat ze moest ‘deppen’ om haar make-up te redden tijdens het live debat van dinsdagavond. Ozturk sloot zijn betoog af met: ‘Minister Hennis, maak ruimte voor een nieuwe minister’


Beelden harde uitspraken van Selcuk Ozturk van dinsdagavond:

ReactiesRelated Articles

Arnhemse belangen niet verdedigd

Bij het bekend maken van de invulling van alle functies bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) bleek dat Arnhem in

Groen Links Arnhem maakt nieuwe fractievoorzitter bekend

De fractie van Groen Links in de gemeenteraad van Arnhem maakte recent bekend wie de opvolger wordt van wethouder Cathelijne

Mondelinge vragen ‘Urgentie van statushouders met een verblijfsvergunning’

D66 Gemeenteraadslid Susan van Ommen stelt vragen aan het Arnhemse college van wethouders en burgemeester over de voorrang van statushouders