Arnhem krijgt er 100 voetbalvelden aan natuur bij

Arnhem krijgt er 100 voetbalvelden aan natuur bij

Arnhem krijgt er 62 hectare aan natuur bij zodra het bestemmingsplan voor de ontwikkeling van het Arnhemse uiterwaardengebied Stadsblokken-Meinerswijk wordt vrijgegeven voor inspraak. Dit is een van de afspraken die staan beschreven in het hoofdlijnenakkoord dat de gemeente is overeengekomen met projectontwikkelaar Kondor Wessels Projecten. 

Hele stad lijkt er blij mee te zijn

De hele stad lijkt hier dan ook blij mee te zijn. Wethouder Konig zei het volgende hierover dat te lezen was in een persbericht van de gemeente:  In aanloop naar het referendum over de toekomst van Stadsblokken-Meinerswijk is steeds gezegd dat Arnhem er meer natuur bij krijgt. Met de ondertekening van het hoofdlijnenakkoord zijn nu ook afspraken gemaakt wanneer dat gaat gebeuren. En dat is al best snel. Dat is goed nieuws voor de Arnhemmers en onze bezoekers. Want onze ambitie was en is om in Stadsblokken-Meinerswijk een aaneengesloten natuurgebied te creëren.”

Het bestemmingsplan zal pas begin 2018 ter inzage gelegd worden voor alle Arnhemmers.


ReactiesRelated Articles

Veel belangstelling van jongeren voor sahur-programma Türkiyem moskee

De vastenmaand Ramadan heeft ook veel leuke momenten die het benoemen waard zijn. Jongeren uit Arnhem kwamen tijdens Pinksterweekend bijeen

Hizbo (Grillroom Mardin) gaat ook in Arnhem bezorgen aan huis

Grillroom Mardin aan de hoogstraat 13 in Arnhem was al een begrip geworden in Arnhem en omgeving. Topkok Hizbo maakt

Anonieme sponsor bezorgt Boxing by Kasap nieuwe sportkleding

Een anonieme sponsor heeft aan boks- en fitnesschool Boxing By Kasap nieuwe sportkleding bezorgd. Boxing By Kasap is zeer recent