Arnhem krijgt er 100 voetbalvelden aan natuur bij

Arnhem krijgt er 100 voetbalvelden aan natuur bij

Arnhem krijgt er 62 hectare aan natuur bij zodra het bestemmingsplan voor de ontwikkeling van het Arnhemse uiterwaardengebied Stadsblokken-Meinerswijk wordt vrijgegeven voor inspraak. Dit is een van de afspraken die staan beschreven in het hoofdlijnenakkoord dat de gemeente is overeengekomen met projectontwikkelaar Kondor Wessels Projecten. 

Hele stad lijkt er blij mee te zijn

De hele stad lijkt hier dan ook blij mee te zijn. Wethouder Konig zei het volgende hierover dat te lezen was in een persbericht van de gemeente:  In aanloop naar het referendum over de toekomst van Stadsblokken-Meinerswijk is steeds gezegd dat Arnhem er meer natuur bij krijgt. Met de ondertekening van het hoofdlijnenakkoord zijn nu ook afspraken gemaakt wanneer dat gaat gebeuren. En dat is al best snel. Dat is goed nieuws voor de Arnhemmers en onze bezoekers. Want onze ambitie was en is om in Stadsblokken-Meinerswijk een aaneengesloten natuurgebied te creëren.”

Het bestemmingsplan zal pas begin 2018 ter inzage gelegd worden voor alle Arnhemmers.


ReactiesRelated Articles

Journalist maakt unieke foto’s van voorbereiding Glory in Gelredome

De redactie van HBA heeft unieke foto’s weten te bemachtigen van het Gelredome waar ze nu druk bezig zijn met

Accepteren Marokkaanse meiden bruidsjurken van 30 Euro?

Accepteren Marokkaanse meiden bruidsjurken van de Zeeman voor 30 euro? Met deze vraag gaat Salahedine de straat op om de

71-jarige Arnhemmer met uitkering opgepakt voor het witwassen van 500.000 euro

Een paar dagen geleden werd een 71-jarige Arnhemmer opgepakt door de FIOD vanwege het ‘witwassen van 500.000 euro’. De FIOD