Arnhem krijgt er 100 voetbalvelden aan natuur bij

Arnhem krijgt er 100 voetbalvelden aan natuur bij

Arnhem krijgt er 62 hectare aan natuur bij zodra het bestemmingsplan voor de ontwikkeling van het Arnhemse uiterwaardengebied Stadsblokken-Meinerswijk wordt vrijgegeven voor inspraak. Dit is een van de afspraken die staan beschreven in het hoofdlijnenakkoord dat de gemeente is overeengekomen met projectontwikkelaar Kondor Wessels Projecten. 

Hele stad lijkt er blij mee te zijn

De hele stad lijkt hier dan ook blij mee te zijn. Wethouder Konig zei het volgende hierover dat te lezen was in een persbericht van de gemeente:  In aanloop naar het referendum over de toekomst van Stadsblokken-Meinerswijk is steeds gezegd dat Arnhem er meer natuur bij krijgt. Met de ondertekening van het hoofdlijnenakkoord zijn nu ook afspraken gemaakt wanneer dat gaat gebeuren. En dat is al best snel. Dat is goed nieuws voor de Arnhemmers en onze bezoekers. Want onze ambitie was en is om in Stadsblokken-Meinerswijk een aaneengesloten natuurgebied te creëren.”

Het bestemmingsplan zal pas begin 2018 ter inzage gelegd worden voor alle Arnhemmers.




Related Articles

Ali Deniz en Bahadir Arabaci aanwezig bij bouwwerkzaamheden Gastronoom

Gastronoom-directeur Ali Deniz en zakelijke partner Bahadir Arabaci waren onlangs aanwezig bij de start van de bouwwerkzaamheden van de nieuwste

Horeca moet straks om 18.00 uur of 20.00 uur dicht

Het Kabinet zal dinsdag volgens diverse Haagse bronnen met verschillende maatregelen komen om verspreiding van de coronavirus tegen te gaan.

Arnhem gaat vrouwen met een uitkering opleiden tot klusvrouw

De gemeente Arnhem en Mevrouw Spijker zijn per 1 mei 2017 een samenwerkingsverband gestart. Doel van het project is vrouwen

Geverifieerd door MonsterInsights