Spannende sparringsessie tussen Tadlaoui en profbokser Alicia Holzken

by AMS97531A123 | 5 oktober 2017 20:33

De bekende Arnhemse bokser Nordin Tadlaoui mocht het onlangs tijdens een training opnemen tegen  profbokser Alicia Holzken (20). De 20-jarige bokstalent van Nederland is al een paar keer eerder gespot bij de Arnhemse boksschool Boxing By Kasap.[1]

Alicia Holzken vs Arnhemse Mohamed Ali

Alicia Holzken is een van de bokstalenten van Nederland. De snelle atlete liet tijdens een sparringssessie ook merken hoe hard ze kan stoten voor een meid van 20 jaar. De andere bokstalent uit Arnhem, Nordin Tadlaoui[2], had het niet makkelijk tegen deze meid uit Eindhoven. Nordin viel wel op met zijn snelle Mohamed Ali-acties door een paar keer goed te ontwijken. Alicia Holzken heeft sinds mei 2017 besloten om zich te richten op haar professionele vecht carrière. In Arnhem krijgt Alicia Holzken dan ook les van boksleraar Sayit Yanik, die onlangs nog de publiciteit haalde met het behalen van een AIBA-wereld licentie[3].



Unieke beelden sparringsessie in Arnhem

HaberArnhem legde beslag op unieke beelden van het ‘gevecht’ tussen Holzken en Tadlaoui. Van welke dag de recente beelden zijn is niet helemaal duidelijk. De sparringsessie tussen de twee leidde tot leuke beelden waar andere aanwezigen ook van onder de indruk waren.

Verschillende bronnen melden ook dat niet iedereen in Arnhem staat te wachten op een sparringsessie met de 20-jarige Alicia Holzken. De beeldschone bokster verandert namelijk in de ring in een verwoestende machine waar niet iedereen tegenop kan. ‘Alleen een paar zware jongens durven het aan tegen Alicia’, aldus een van de bokser die niet bij naam genoemd wilde worden.


Endnotes:
  1. Boxing By Kasap.: https://haberarnhem.nl/2017/01/18/boxing-by-kasap-levert-eerste-arnhemse-bokskampioen-van-2017/
  2. Nordin Tadlaoui: https://haberarnhem.nl/2016/06/05/arnhemmer-nordin-tadloui-wint-bokswedstrijd-in-breda/
  3. AIBA-wereld licentie: https://haberarnhem.nl/2017/06/26/arnhemse-bokstrainer-heeft-aiba-wereld-licentie-binnen/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/10/05/spannende-sparringsessie-tussen-tadlaoui-en-profbokser-alicia-holzken/