Nederlandse Turken doneren wereldbedrag aan moslims in Myanmar

Nederlandse Turken doneren wereldbedrag aan moslims in Myanmar

Nederlands Turken uit verschillende steden hebben in totaal 289.165 euro ingezameld voor vluchtende Rohingya moslims uit Myanmar (Arakan). Stichting Diyanet Nederland rondde dit af naar 400.00 euro en heeft het bedrag inmiddels al gestort op de rekening om de lokale bevolking daar direct te helpen.

Diyanet belangrijk voor Nederland

Diyanet Nederland behoort tot een van de grootste Islamitische organsisaties van Nederland. Wekelijks kunnen Nederlandse moslims geld doneren via de lokale moskeeen in Nederland. Afgelopen week werd er in heel Nederland geld ingezameld voor de vluchtende moslims uit Arakan/Myanmar. Andere Islamitische organisaties hebben ook vergelijkbare doneeracties in Nederland.


Nederland geeft 2 miljoen euro uit

Het Kabinet in Nederland gaf eerder ook al gehoor aan een oproep van het Rode Kruis en trok extra geld uit. Nederland gaf nu in totaal 2 miljoen euro uit aan deze vluchtelingen.

Het leger van Myanmar is begonnen met een operatie in de provincie Rakhine. Zogenaamd tegen militante Rohingya, om zo de actie’s te rechtvaardigen. In de tussentijd werden vrouwen, ouderen en kinderen omgebracht door soldaten van het leger. In een maand tijd zijn er meer dan een half miljoen mensen op de vlucht geslagen.




Related Articles

Burgemeester Aboutaleb kan niet tegen kritiek uit Marokkaanse hoek

Een debat in de gemeenteraad van Rotterdam krijgt een interessante wending als gemeenteraadslid Nourdin El Ouali van NIDA valt over

VIDEO Farid Azarkan over vertrek Sylvana Simons

Het vertrek van Sylvana Simons is via de media duidelijk geworden, ook voor haar, inmiddels, ex-partijgenoten van DENK.

Wist je dat David Bowie ook een Turkse lied zong

De Britse zanger, muzieklegende en acteur David Bowie (69) is gisteren overleden en dit werd groots gebracht in alle media. De Britse zanger

Geverifieerd door MonsterInsights