SP Arnhem heeft vertrouwen in Abdurrahman Cetintas

SP Arnhem heeft vertrouwen in Abdurrahman Cetintas

Abdurrahman Cetintas is kandidaat tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. De Turkse Arnhemmer gaat voor een derde periode bij de socialisten in Arnhem. 

Tijdens een chaotische algemene ledenvergadering werd de kandidatenlijst van de SP vastgelegd. Even leek het er op dat lijsttrekker Gerrie Elfrink werd afgeserveerd vanwege een motie van Desiree Egberts. De motie haalde geen meerderheid waardoor Elfrink opgelucht adem kon halen. De andere Elfrink, Jurgen, staat op nummer 11 op de kandidatenlijst.

Cetintas gaat voor derde periode

Cetintas is een bekende in de Arnhemse raad. De Turkse Arnhemmer was in 2010 gekozen in de Arnhemse raad nadat hij 551 stemmen kreeg. In 2014 kreeg Cetintas veel minder stemmen, mede door de komst van Verenigd Arnhem. 289 Arnhemmers stemden toen op Abdurrahman Cetintas .

De SP heeft vertrouwen in Abdurrahman Cetintas waardoor hij op een verkiesbare plek is gezet door het bestuur van de partij. Cetintas was zelf ook tevreden met zijn plek:

‘We hebben veel Arnhemmers bereikt’

‘De afgelopen periode hebben we voor Arnhem en haar inwoners veel bereikt. Waar we zeker trots op mogen zijn! We hebben een sociale noodfonds gerealiseerd van 20 miljoen euro. Er is structureel meer geld naar armoedebestrijding gegaan. Sociale huurwoningen zijn verduurzaamd (met als gevolg dat de energierekening van bijstandsgerechtigden naar beneden is gegaan, zonder huur-verhoging).



Maar we zijn nog niet klaar, nog steeds wonen mensen in een slecht onderhouden huurwoning. Nog steeds zijn mensen afhankelijk van de voedselbank. Steeds meer mensen kunnen de zorgverzekering en/of het eigen risico niet betalen, waardoor onze inwoners in een schuldentraject komen.

Er is dus nog veel te doen. Ik hoop dat ik daar verandering in kan brengen en met de SP het verschil kan maken voor de Arnhemmers!’





Related Articles

BIJ1 meldt zich voor de gemeenteraad Arnhem

BIJ1 doet ook in Arnhem mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Dat maakte de lokale afdeling van de partij

IPKW Arnhemse parel in D66 duurzaamheidstour

Tweede Kamerleden van D66 houden een nationale duurzaamheidstour. Op 1 maart bezochten Stientje van Veldhoven, Rob Jetten en Gerben-Jan Gerbrandy

GroenLinks: ‘Arnhem moet een bijvriendelijke gemeente worden’

Als het aan GroenLinks-raadslid Joël van der Loo ligt zal Arnhem in de toekomst meer bijvriendelijk worden. Hij maakt zich

Geverifieerd door MonsterInsights