Arnhem Zuid verdient beter

Arnhem Zuid verdient beter

Olympus-terrein Arnhem Zuid verdient beter

Ontwikkeling van het Olympus-terrein in Arnhem Zuid moet een toegevoegde waarde hebben voor de omliggende wijken en de stad als geheel. Dat stelde D66 raadslid Maarten Venhoek in de raadsvergadering op maandag 20 november. “Het plan voor Euroscoop mist die toegevoegde waarde, en biedt niets nieuws.”

De komst van een grootschalige bioscoop op het Olympus terrein heeft invloed op de binnenstad. Alle rapporten bevestigen dat. Terwijl de positieve bijdrage aan de omliggende wijken op zijn best onzeker is. Daarom kan D66 niet instemmen met de komst van Euroscoop.

Betere invulling mogelijk

“Voor het Olympus terrein zijn betere invullingen mogelijk”, verklaart Venhoek. D66 wil een plan dat een aanvulling vormt in plaats van meer van hetzelfde biedt. “In de randvoorwaarden ‘leisurepark Olympus’ uit 2012 zijn daarvoor goede kaders meegegeven”, benadrukt het raadslid. “Wij vragen ons af of er serieus gezocht is naar een goede invulling binnen die kaders. Het is hoog tijd dat het college eens actief aan de slag gaat met dit gebied.”



Related Articles

“De Erdogan van de Lage Landen” Jesse Klaver tegen Wilders:

De partijvoorzitter van Groen Links, Jesse Klaver, gaat naar de interruptiemicrofoon om Geert Wilders aan te spreken.

VVD Arnhem stelt vragen over nieuwe supermarkt Oranjestraat

Raadslid Udo Kelderman van de VVD-fractie in Arnhem stelt maandagavond vragen aan het college over een bestemmingsplanwijziging. De gemeenteraad van

Pilot tegen etnisch profileren in Arnhem?

Dit najaar start de politie met acht pilots tegen etnisch profileren. Als het aan D66 en PvdA ligt doet ook

Geverifieerd door MonsterInsights