Arnhem start offensief tegen 12.500 vereenzaamde Arnhemmers

by AMS97531A123 | 1 december 2017 00:42

Op woensdagavond 29 november 2017 organiseerde ChristenUnie Arnhem samen met Coalitie Erbij het initiatief Arnhem tegen Eenzaamheid. Verschillende organisaties, de politiek, de gemeente, ervaringsdeskundigen en geïnteresseerden startten een gezamenlijk initiatief tegen eenzaamheid in de stad. De ruim 70 aanwezigen spraken met elkaar over de belangrijkste speerpunten in deze strijd.

Stap tegen structurele eenzaamheid

ChristenUnie Arnhem en Coalitie Erbij hopen met dit initiatief een stap te zetten in de strijd tegen structurele eenzaamheid in Arnhem en het probleem samen met verschillende partijen aan te pakken. Na een lezing van Egi Pellemans van Coalitie Erbij over een mogelijke aanpak van eenzaamheid in de stad, gingen de bezoekers met elkaar in gesprek over hun persoonlijke speerpunten. Na een selectie volgde er debat over de belangrijkste speerpunten in de strijd tegen eenzaamheid.



Organisatoren Erik-Jan en Loes Hakvoort spreken van een geslaagde avond: ‘We hebben een enorm diverse groep mensen bij elkaar gebracht rondom dit belangrijke thema. We laten het hier niet bij. Een groep van kartrekkers heeft zich gecommitteerd aan een vervolg op deze avond. We kijken dankbaar en hoopvol naar de toekomst.’

Directeur van Rozet, Jenny Doest, is positief over de opkomst en de verbinding die gelegd werd tussen zoveel verschillende mensen: ‘Ik ben diep onder de indruk van de grote opkomst van de avond en daarin de verbinding tussen oud en jong. Dit inspireert mij enorm. Rozet wil die rol van verbinder blijven innemen.’

12.500 ernstig vereenzaamde Arnhemmers

Het is al lange tijd een wens van ChristenUnie Arnhem om het aantal van 12.500 ernstig vereenzaamde Arnhemse inwoners naar beneden te krijgen. Daniël Becker, raadslid en lijsttrekker van ChristenUnie Arnhem: ‘Het is onbestaanbaar dat zoveel mensen in onze stad kampen met eenzaamheid. Ik ben blij dat we vanavond hebben gezien dat velen zich willen inzetten voor betere binding tussen mensen. Op deze manier kunnen we ons speerpunt ‘zorg voor elkaar’ concreet handen en voeten geven’.

[1]

Endnotes:
  1. [Image]: http://www.ozkaraadvocaten.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/12/01/arnhem-start-offensief-tegen-12-500-vereenzaamde-arnhemmers/