Arnhem krijgt speciale kauwgumprullenbakjes in de stad

Arnhem krijgt speciale kauwgumprullenbakjes in de stad

Arnhem is bij wijze van proef gestart met het plaatsen van 25 kauwgumprullenbakjes in de binnenstad. Een promoteam heeft al in de binnenstad gelopen om mensen te informeren over deze nieuwe prullenbakjes. Het unieke is dat al het kauwgum dat verzameld wordt gerecycled kan worden tot nieuwe producten. De eerste potloden en linialen zijn al gemaakt door GumBuddy. In een persbericht maakte de gemeente dit bekend.

Speciale kauwgomprullenbakken in Arnhem

De prullenbakjes zijn geplaatst op speciaal daarvoor uitgekozen plekken zoals bij de bussenpleinen en rond de Korenmarkt. In de speciale kauwgumbakjes kunnen mensen hun afgedankte kauwgum deponeren. De kauwgum die wordt verzameld in deze prullenbakjes wordt maandelijks geleegd door De Voorwerkers in Arnhem die dit in samenwerking met GumBuddy verzorgt.

Hardnekkig probleem wordt opgelost

Kauwgum in de openbare ruimte is een hardnekkig probleem. Het verwijderen kost bakken met geld en is niet eenvoudig. Zelfs vogels kunnen er aan doodgaan, omdat ze denken dat het om brood gaat of iets anders wat eetbaar is. De gemeente is in ieder geval tevreden en zal alles na een jaar evalueren omdat het zelf nu niets hoeft op te ruimen.ReactiesRelated Articles

Een portret van de zingende buschauffeur uit Arnhem: Herman Horstman

Een portret (2011) van de zingende buschauffeur uit Arnhem: Herman Horstman. Hoewel Herman met pensioen is, is het altijd leuk

Tot eind augustus gratis Janssen-vaccin in Arnhem

Arnhem heeft sinds 13 augustus 2021 een vaccinatiebus op drie locaties. De vaccinatiebus van de GGD staat op drie verschillende

Dankzij Arnhemse inleveractie zijn er minder gevaarlijke wapens in huis

Arnhemmers hebben massaal gehoord gegeven aan een wapen inleveractie, dat afgelopen week werd gehouden. In totaal zijn er 178 wapens