Hairstylist Izzet Ezici (43) onterecht vast vanwege fout ambtenaar

Hairstylist Izzet Ezici (43) onterecht vast vanwege fout ambtenaar

De internationaal bekende hairstylist Izzet Ezici heeft onlangs een tijdje vast gezeten toen hij terug was gekomen van een vakantie in Turkije.

Ondanks dat het hof en de raad van state het vrij visum voor Turkse ondernemers heeft bevestigd, worden blijkbaar de uitspraken door de Kmar en IND niet gelezen.

Bij deze Turks-Nederlandse hairstylist was het dus niet anders. Ezici werd opgepakt en meteen in bewaring gesteld. Hij moest ook direct Nederland uit omdat hij gefraudeerd zou hebben met zijn vergunning. Met de tussenkomst van vreemdelingenadvocaat Ismet Ozkara werd met veel pijn en moeite alsnog een zaak gewonnen omdat de rechter ook inzag dat de man zelf niets fouts had gedaan.

Saillant detail is dat deze ‘frauderende’ hairstylist al heel lang in Nederland is en een eigen kapsalon heeft in Venray. Hij betaalt ook netjes zijn belasting, heeft gewoon een BSN nummer en een Nederlandse BTW nummer. De man is dus alles behalve illegaal in Nederland. Ondanks dit allemaal is de man toch wekenlang gevangen gezet in een stinkende cel . Als zijn advocaat niet had ingegrepen was de hairstylist meteen het land uitgezet.



Izzet Ezici is 43 jaar en heeft al vele internationale prijzen gewonnen. In Turkije kreeg Ezici ook veel roem toen hij meedeed aan de Turkse versie van ‘Hollands Got Talent’

Advocaat Ozkara uit Arnhem reageerde alsvolgt: ‘’ In deze zaak is gebleken dat er een communicatieprobleem is binnen het ambtelijk apparaat waardoor cliënt de dupe is geworden. Tot aan de zitting werd de fout niet gezien, Uiteindelijk heeft de rechtbank  geoordeeld dat in casu  geen grondslag was voor grensdetentie. Client kon gelijk met mij de zaal uit. ‘’



Related Articles

BEELDEN Veel bekenden tijdens extreem drukke jaarmarkt in Arnhem

De jaarmarkt in Arnhem is weer zoals oud heel druk. De markt dat ooit in 1982 is opgericht heeft bijna

Noppies huurt winkel in binnenstad Arnhem

Het bekende Nederlandse label voor baby-, kinder- en positiekleding opent binnenkort een brandstore aan de Weverstraat 30.

Bekende Arnhemmers en politici zeer tevreden met uitslag referendum

(Politiek) Arnhem viert feest nadat bekend werd gemaakt dat 64,7% van de Arnhemmers voor stemde. Op foto’s op social media

Geverifieerd door MonsterInsights