23 miljoen euro extra investeringen in de regio Arnhem-Nijmegen

by AMS97531A123 | 4 februari 2018 22:41

Er wordt de komende tijd ruim 23 miljoen euro extra geïnvesteerd in de regio Arnhem-Nijmegen. Daarover hebben de Provincie Gelderland en de gemeenten Arnhem en Nijmegen afspraken gemaakt in de Investeringsagenda Stedelijk Netwerk Arnhem-Nijmegen 2018-2019.

Er komt onder andere extra geld voor de organisatie van een Dutch Energy Week in Arnhem, de verbetering van station Heijendaal en de renovatie van de Vereeniging in Nijmegen. Naast de drie overheden dragen ook verschillende bedrijven en onderwijsinstellingen bij aan deze extra investeringen.

[1]

Investeringen langs drie programma’s

De investeringen worden gedaan langs drie programma’s, de zogenaamde iconen:

Ruimte voor werk, kennis en innovatie in Health en Energy
10,2 miljoen nieuwe investeringen in het versterken van de hotspots Energy (Arnhem) en Health en Hightech (Nijmegen), bereikbaarheid van campussen en het versterken van innovatieve netwerken en bedrijvigheid.



Bruisende binnensteden aan de rivier
10,5 miljoen nieuwe investeringen in o.a. de culturele samenwerking tussen Arnhem en Nijmegen, een WO II portal en de vergroening van de Oostelijke Waalkade in Nijmegen en de herinrichting van de hoge Rijnkade in Arnhem.

Slimme duurzaamheid
3,2 miljoen nieuwe investeringen in de energietransitie (o.a. aardgasvrije wijken Arnhem, Warmtenet Nijmegen, duurzame mobiliteit (stimuleren waterstofmobiliteit, verwarmd fietspad Renkum).

Lees verder[2]

Endnotes:
  1. [Image]: http://www.bewegingdenk.nl/arnhem
  2. Lees verder: https://www.arnhem.nl/actueel/Persberichten/23_miljoen_euro_extra_investeringen_in_de_regio_Arnhem_Nijmegen

Source URL: https://haberarnhem.nl/2018/02/04/23-miljoen-euro-extra-investeringen-in-de-regio-arnhem-nijmegen/