Arnhemmers onderzoeken rechtszaak tegen Marcouch vanwege steun aan terreur demonstratie

Arnhemmers onderzoeken rechtszaak tegen Marcouch vanwege steun aan terreur demonstratie

Een groep van Arnhemse studenten gaan onderzoeken waarom de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch niet heeft ingegrepen tijdens een demonstratie in Arnhem (afgelopen donderdag) dat werd gehouden in verband met de Turkse operatie in Noord-Syrie.

Volgens deze studenten is het houden van een demonstratie belangrijk in een samenleving waar we veel waarde hechten aan de vrijheid van meningsuiting. De grondwet in Nederland hoort door iedereen in Nederland gerespecteerd te worden. Of je nu Pieter, Joop of Hasan heet. De regels gelden voor alle Arnhemmers.

Demonstratie van verboden organisaties

Maar er schijnt wel een maar te zijn volgens deze studenten. De burgemeester geeft onder politiebegeleiding toestemming aan demonstranten die steun betuigen aan verboden organisaties of met vlaggen en symbolen lopen van deze verboden organisaties, zoals die van de PKK. De terroristische organisatie is hoofd verantwoordelijke voor 40.000 slachtoffers in Turkije.

De burgemeester van Arnhem, verantwoordelijk voor de openbare orde in de stad, vindt het geen probleem dat demonstranten in zijn stad rondlopen met vlaggen van deze en andere verboden organisaties. De VS, EU en Turkije erkennen de PKK als terroristische organisatie. Is dit dan niet voldoende voor Arnhem om conclusies te trekken. Waarom mogen demonstranten dan in Arnhem gewoon demonstreren met vlaggen en symbolen van de PKK of de leider ervan terwijl de grondwet wordt overtreden? We begeleiden toch ook geen pro-SS, NSB of pro-IS demonstranten in de stad vragen deze studenten zich af? De studenten willen graag uitzoeken waarom de ene illegale groep wel de openbare orde mag verstoren en een ander groep niet.



Veel Arnhemmers hebben ook last van deze demonstraties omdat het recht op demonstreren totaal niet relevant is omdat 99% van de aanwezigen openlijk steun betuigen aan verboden organisaties. Dat ze tussendoor ook nog eens allerlei minder smakelijke leuzen roepen over Turkije en de Turkse president is niet eens het ergste. Een overgrote meerderheid van deze demonstranten komt zelfs niet eens uit Arnhem.

Waar ligt de grens bij de burgemeester en zijn hoge ambtenaren om een demonstratie van een verboden organisatie toe te staan? Hoe zal de huisadvocaat van de gemeente reageren als hij een klacht ontvangt met feiten over dit soort bizarre demonstraties. Wat zal de rechter zeggen, is misschien nog belangrijker!

Deze en vergelijkbare vragen worden meegenomen in het onderzoek om zo een rechtszaak tegen de stad en burgemeester uit te zoeken. Wanneer de studenten het onderzoek gaan afronden is niet bekend gemaakt.



Related Articles

Actie Arnhemse taxichauffeur om verdachte te vinden

Eergisteren werd Taxi Bijzonder uit Arnhem bestolen door een passagier uit Heteren of Beuningen. Om hoeveel geld het gaat, is

‘Storing’ bij Turks consulaat in Deventer zorgt voor lange wachtrijen

Het Turkse consulaat in Deventer heeft dinsdag heel wat meer Turkse burgers over de vloer gekregen dan normaal. Aanleiding was

Feest voor huizenzoekers in Arnhem, binnenkort 300 nieuwbouw woningen

Drie schoolgebouwen van het ROC maken op zeer korte termijn plaats voor woningbouw in Arnhem. Het gaat naar schatting op

Geverifieerd door MonsterInsights