GroenLinks grote winnaar met 7 zetels, DENK komt op 2

GroenLinks grote winnaar met 7 zetels, DENK komt op 2

GroenLinks  is de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Arnhem. Burgemeester Marcouch verklaarde gisteren in de nachtelijke uren dat de partij 16,5% van de stemmen in Arnhem had gehaald. Hierdoor kwam de partij op 7 zetels uit.De opkomst in Arnhem steeg omhoog van 46,7% naar 49,6%.

DENK deed het ook aardig in Arnhem en kwam op 2 zetels. De nieuwe partij kreeg 5.1% van de stemmen, net zoals de PVV dat ook met 2 zetels in de Arnhemse raad komt.

SP ook in Arnhem afgeschreven

De SP werd afgeschreven met maar 3 zetels. SP had vier jaar geleden nog 8 zetels.De PvDA komt in Arnhem uit op vier zetels, en verliest er ook weer een.  Het CDA daalde ook naar 2 zetels in de Gelderse hoofdstad. En coalitiegenoot D66 daalde met 2 zetels naar zes zetels.

De VVD van Leendert Combee deed het aardig met 13.1% van de stemmen en komt uit op 5 zetels. Arnhem Centraal stijgt naar 3 zetels. Hadden er twee. De Christen Unie blijft ook op 2 zetels.

De Arnhemse ouderen partij kwam op  1 zetel uit. En de partij van Sagsu kwam op 0 zetels uit. Zoals verwacht werd de partij amper gesteund met 0.3% van de stemmen.

Welke kandidaten uiteindelijk in de raad komen is nog niet bekend! Burgemeester Marcouch maakt dit vrijdagmiddag bekend wanneer de voorkeurstemmen ook zijn geteld.



Related Articles

Populaire Albert Heijn medewerker Aydemir (36) gaat weer politiek in

Albert Heijn medewerker en bekende Arnhemmer Talip Aydemir (36) gaat weer de politiek in. Op online filmpjes is de kandidaat

D66 vraagt door op aanpak laaggeletterdheid

2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd en 1 op de 7 VMBO’ers verlaat de middelbare school met een te

Sagsu haalt te weinig stemmen om in de gemeenteraad van Arnhem te komen

Artikel is op verzoek van een van een waardevolle en bekende Arnhemmer niet meer online te vinden… Omdat derden de

Geverifieerd door MonsterInsights