Directeur RTV Arnhem maakt zich zorgen over toekomst lokale nieuws in Arnhem

Directeur RTV Arnhem maakt zich zorgen over toekomst lokale nieuws in Arnhem

Directeur Maarten Venhovens van RTV-Arnhem maakte via social media bekend dat hij zich zorgen maakt om de toekomst van lokale nieuws in Arnhem. Hij bracht dit zondagnacht naar buiten met de hoop dat dit wordt opgepakt. (Foto: Maarten Venhovens, rechts, screenshot youtube)

Verschillende lokale nieuwswebsites met amper toekomst

‘Bij Arnhem-Direct gaat het redactioneel en financieel niet goed, Haber Arnhem staat al een tijdje te koop. Uit in Arnhem is verlaagd in oplage, er wordt bezuinigd op deskundige journalisten bij de Gelderlander en Omroep Gelderland. De kwaliteit van wijkkranten is zorgelijk, en andere nieuwssites die omvallen en staan, etc.etc.’ Venhovens weet als geen ander hoe belangrijk het is dat lokaal nieuws bestaat en het grote publiek in een stad informeert over allerlei actuele onderwerpen. Hij maakte namelijk bijna in zijn eentje ‘Ik hou van Arnhem’ groot dat de concurrentie aanging met de Gelderlander.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Geroemde journalistiek van Arnhem gaat verdwijnen

Venhovens benadrukt, dat als het zo doorgaat, de ooit geroemde journalistiek in Arnhem gaat verdwijnen als we niets doen. Wat hij precies als directeur van RTV-Arnhem wil gaan doen is niet helemaal duidelijk. Daar ging hij ook niet op in. Het gevolg is volgens Venhovens wel dat we ook in Arnhem een ongecontroleerde democratie gaan krijgen. ‘Als je naar de buurgemeentes kijkt, zie je meteen dat de raarste dingen gebeuren, omdat er geen journalistiek meer is.

Uw reclame ook hier te zien?

‘Het wordt tijd dat we iets gaan doen in deze stad! Anders hebben we echt een probleem!’ Venhovens heeft natuurlijk een punt. Je kunt niet alleen van de Gelderlander verwachten dat zij ‘Het nieuws’ over Arnhem gaan publiceren. De Gelderlander heeft met haar oer witte redactie ook amper bereik in de hele stad. Ik Hou Van Arnhem en Arnhem-Direct zorg(den) er juist voor dat de gewone Arnhemmer ook aandacht kreeg. Haber Arnhem deed dat weer met nieuws uit heel multicultureel Arnhem.

Samenvoegen redacties is een optie

Een investeerder die alle lokale nieuwswebsite’s in een keer opkoopt en de redactie’s samenvoegt maakt kans om de Gelderlander tegen te gaan als concurrent. Samen met RTV-Arnhem en alle kennis in huis kun je dan veel meer publiceren en bereiken dan met zestien afzonderlijke websites.


ReactiesRelated Articles

Klein Istanbul in Arnhem krijgt unieke Chee Keufte winkel

Eindelijk geen nieuwe kapsalon of een telefoonzaak aan de hommelstraat in Arnhem. Een van de bekendste winkelstraten van de Gelderse

Cafe Merkez in Klarendal heeft een nieuwe eigenaar

Cafe Merkez aan de Verlengde Hoflaan in de Arnhemse wijk Klarendal krijgt een nieuwe eigenaar, volgens openbare stukken van de

De twee vrienden werden op de grond belaagd en geschopt

Afgelopen zomer is een groep met drie vrienden aangevallen door een groep met jongens. Ze hadden het specifiek gemunt op