Directeur RTV Arnhem maakt zich zorgen over toekomst lokale nieuws in Arnhem

Directeur RTV Arnhem maakt zich zorgen over toekomst lokale nieuws in Arnhem

Directeur Maarten Venhovens van RTV-Arnhem maakte via social media bekend dat hij zich zorgen maakt om de toekomst van lokale nieuws in Arnhem. Hij bracht dit zondagnacht naar buiten met de hoop dat dit wordt opgepakt. (Foto: Maarten Venhovens, rechts, screenshot youtube)

Verschillende lokale nieuwswebsites met amper toekomst

‘Bij Arnhem-Direct gaat het redactioneel en financieel niet goed, Haber Arnhem staat al een tijdje te koop. Uit in Arnhem is verlaagd in oplage, er wordt bezuinigd op deskundige journalisten bij de Gelderlander en Omroep Gelderland. De kwaliteit van wijkkranten is zorgelijk, en andere nieuwssites die omvallen en staan, etc.etc.’ Venhovens weet als geen ander hoe belangrijk het is dat lokaal nieuws bestaat en het grote publiek in een stad informeert over allerlei actuele onderwerpen. Hij maakte namelijk bijna in zijn eentje ‘Ik hou van Arnhem’ groot dat de concurrentie aanging met de Gelderlander.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Geroemde journalistiek van Arnhem gaat verdwijnen

Venhovens benadrukt, dat als het zo doorgaat, de ooit geroemde journalistiek in Arnhem gaat verdwijnen als we niets doen. Wat hij precies als directeur van RTV-Arnhem wil gaan doen is niet helemaal duidelijk. Daar ging hij ook niet op in. Het gevolg is volgens Venhovens wel dat we ook in Arnhem een ongecontroleerde democratie gaan krijgen. ‘Als je naar de buurgemeentes kijkt, zie je meteen dat de raarste dingen gebeuren, omdat er geen journalistiek meer is.

Uw reclame ook hier te zien?

‘Het wordt tijd dat we iets gaan doen in deze stad! Anders hebben we echt een probleem!’ Venhovens heeft natuurlijk een punt. Je kunt niet alleen van de Gelderlander verwachten dat zij ‘Het nieuws’ over Arnhem gaan publiceren. De Gelderlander heeft met haar oer witte redactie ook amper bereik in de hele stad. Ik Hou Van Arnhem en Arnhem-Direct zorg(den) er juist voor dat de gewone Arnhemmer ook aandacht kreeg. Haber Arnhem deed dat weer met nieuws uit heel multicultureel Arnhem.

Samenvoegen redacties is een optie

Een investeerder die alle lokale nieuwswebsite’s in een keer opkoopt en de redactie’s samenvoegt maakt kans om de Gelderlander tegen te gaan als concurrent. Samen met RTV-Arnhem en alle kennis in huis kun je dan veel meer publiceren en bereiken dan met zestien afzonderlijke websites.


ReactiesRelated Articles

Oudere man op de fiets zwaargewond na aanrijding in Spankeren, met traumahelikopter naar het ziekenhuis

Zaterdagochtend is er een oudere man op de fiets aangereden door een auto. Dit ongeval gebeurde ter hoogte van restaurant

Zware crimineel probeert Media Markt Arnhem te verlaten zonder te betalen

Een crimineel uit Arnhem is zaterdagmiddag met veel geweld aangehouden toen hij bij vergat te betalen bij de Media Markt

Ardnt Stroink: ‘Arnhem Centraal hopelijk morgen in bedrijf’

De veiligheidsadviseur van burgemeester Herman Kaiser volgt de storing bij parkeergarage Arnhem Centraal op de voet. Stroink was vandaag weer