Gemeente mag nieuwe weg naar winkelcentrum Presikhaaf niet openen

Gemeente mag nieuwe weg naar winkelcentrum Presikhaaf niet openen

De Raad van State kwam gisteren met een uitspraak naar aanleiding van een kort geding over de aansluiting van de Lange Wal. Een onsluitings aan het Gildemeesterplein zou weer opengemaakt worden voor autoverkeer, terwijl omwonenden het daar niet mee eens waren. Dit is in klap in het gezicht van de gemeente en de ambtenaren bij afdeling verkeer die ‘alles altijd beter weten’.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Eigenaar winkelcentrum Presikhaaf heeft nu een probleem

Ook eigenaar Wereldhave heeft nu een probleem vanwege eerder gemaakte afspraken met allerlei partijen. Wereldhave had al veel moeite met het vinden van nieuwe bedrijven in winkelcentrum Presikhaaf. Verschillende bronnen melden ook dat eerder gemaakte afspraken met enkele ondernemers eenzijdig,onder veel druk, werden aangepast. Wereldhave is ook eigenaar van winkelcentrum Kronenburg.

Wachten met alle werkzaamheden 

De Raad van State heeft vanmiddag uitspraak gedaan op het verzoek van de Stoere Houtman om de gemeente en eigenaar van het winkelcentrum Wereldhave te laten wachten met de realisatie van de aansluiting van het Gildemeestersplein op de Lange Wal. De rechter heeft De Stoere Houtman en de bewoners gelijk gegeven. Opvallend is de rol van Bram Derix (bewoner) die het namens de bewoners  opnam (‘in zijn eentje’) tegen de gemeente en Wereldhave. Als beleidsadviseur bij de Provincie Noord-Holland wist hij als geen ander hoe hij het de strijd moest aangaan met de gemeente. Sindskort is Derix geinstalleerd als raadscommissievolger bij Arnhem Centraal.

De belangrijkste redenen om alles stil te laten leggen zijn alsvolgt;

  • De rechter betwijfelt of de gemeente voldoende heeft onderbouwd of de aansluiting wel echt noodzakelijk is. Het parkeerterrein aan de kant van de Albert Heijn en de Aldi lijkt altijd gewoon vol te zijn.
  • Een eventuele gevaar door het laden en lossen van vrachtverkeer is ook niet goed onderbouwd.

Eind 2018 volgt er pas een definitieve uitspraak

Naar verwachting komt er eind 2018 een zitting in Den Haag waarin alle stukken uitgebreid worden besproken. Volgens een persbericht van de Stoere Houtman zal er mogelijk ook een onderzoek uitgevoerd worden door de Raad van State zelf. Pas begin 2019 zal er een definitieve uitspraak komen waar iedereen zich aan moet houden.

In de tussentijd mag de gemeente of Wereldhave geen werkzaamheden uitvoeren.

Uw reclame ook hier te zien?Related Articles

Arnhem is een piepklein neushoorntje rijker geworden

Eergisteren is bij dierentuin Burgers Zoo een piepklein neushoorntje geboren. Het gaat om een breedlipneushoorntje die op eerste paasdag om

VIDEO dit doen vaders zonder na te denken HELDEN

Dit doen vaders nou eenmaal zonder na te denken.

VIDEO Agressieve man die dame (26) neerstak op steenstraat opgepakt

De agressieve man die in juni 2018 een 26-jarige meisje neerstak op de steenstraat is zeer recent opgepakt. Eind juli

Geverifieerd door MonsterInsights