Groen Links Arnhem maakt nieuwe fractievoorzitter bekend

Groen Links Arnhem maakt nieuwe fractievoorzitter bekend

De fractie van Groen Links in de gemeenteraad van Arnhem maakte recent bekend wie de opvolger wordt van wethouder Cathelijne Bouwkamp. De fractievoorzitter die, tijdens de presentatie van het college, zwaar aan de tand werd gevoeld door Gerrie Elfrink wordt opgevolgd door Mark Koenders. Dit maakte de fractie met een persbericht bekend.

Uw reclame ook hier te zien?

Unaniem gekozen door fractie

Mark Koenders is door de fractie unaniem gekozen als fractievoorzitter. Hij had natuurlijk ook de beste papieren van alle andere aanwezigen die veel minder ervaring hebben dan Koenders. Doordat Bouwkamp vanwege haar benoeming als wethouder ‘wegvalt’ schuift Joel van der Loo door als raadslid namens Groen Links. Even leek het er op dat Koenders zelfs wethouder zou worden, omdat hij veel duidelijker en krachtiger was dan Bouwkamp.


Geboren en getogen Arnhemmer

Koenders is sinds vier jaar gemeenteraadslid in de gemeenteraad van Arnhem. Hij is geboren en getogen Arnhemmer en is geboren in 1988. Hij heeft bestuurskunde gestudeerd in Tilburg en werkt tegenwoordig als ambtenaar in de gemeente Arnhem. In de gemeenteraad was hij de laatste jaren voornamelijk bezig met dossiers zoals armoede en participatie.

Joel van der Loo is met zijn 23 jaar het jongst zittende raadslid in Arnhem. De ‘jonkie’ studeert toegepaste biologie aan de HAS Hogeschool in Den Bosch.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl



Related Articles

Sabine Andeweg nieuwe lijsttrekker van D66 Arnhem

De leden van D66 in Arnhem hebben Sabine Andeweg (44) gekozen als lijsttrekker met wie de partij volgend jaar de

Verwacht wordt dat veel Arnhemmers gaan stemmen op DENK

DENK scoort steeds beter in Arnhem. De partij haalde in 2017 nog 3541 stemmen uit de hoofdstad van Gelderland toen

‘Fractieleden Arnhem Centraal genoten van goede sfeer tijdens Turkse Festival’

‘Naar aanleiding van het Turkse festival zijn de tegenstellingen in de stad, ook op politiek niveau, stevig aan het oplopen.

Geverifieerd door MonsterInsights