Elsweide O13 schrijft historie met Bekerwinst in Eerste Klasse

by AMS97531A123 | 6 juni 2018 08:56

Het JO13-1 elftal van Elsweide dat uitkomt in de Eerste Klasse van het KNVB jeugdvoetbal heeft afgelopen weekend de KNVB-beker gewonnen in de Eerste Klasse. In een spannend duel werd pas na het nemen van strafschoppen gewonnen met 8-7 gewonnen van Aquila Jo13-1 uit Dreumel. Arnhem is weer een lichting met talenten rijker geworden.

[1]

Uw banner ook hier zichtbaar?

Echte kraker in Eerste Klasse

De kraker was meer dan alleen spannend en vergelijkbaar met een Champions League finale. Honderden ouders waren aanwezig om de wedstrijd op neutraal terrein in Nijmegen te bekijken. In totaal werd er naar zestig minuten voetballen vier keer gescoord. Bij Elsweide werden de doelpunten gescoord door Mustafa Sen en Semih Kaya, omdat topspits Furkan Tekin geblesseerd was vanwege een schouderblessure. Bij rust stond de ploeg uit Arnhem  wel met 2-1 voor.

Technische stad van Elsweide O13

Gelijkmaker tegenstander door een strafschop

In de zeventigste minuut van de wedstrijd gebeurde er weer van alles. De KNVB-scheidsrechter gaf Elsweide geen strafschop na een zware overtreding in het zestienmeter gebied. 15 seconden later kreeg de andere finalist Aquila wel een strafschop waardoor de 2-2 werd gemaakt. De laatste 20 minuten waren bloedstollend voor de spelers en begeleiding beide teams. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord na 2 x 30 minuten en moesten er strafschoppen genomen worden.

Uw reclame ook hier te zien?

Doelman en talent Aldemir was diegene die Elsweide de KNVB-Beker in de Eerste Klasse bezorgde. Met een fraaie redding was hij de held van de middag. De Bekerwinst werd daarna massaal gevierd door de talentjes van hoofdtrainer Harun Köprülü[2]. Het elftal van de succescoach[3] speelt ieder jaar voor de prijzen en stijgt ook in de hogere klassen in Arnhem en omgeving. Mede dankzij inzet van keeperstrainer Celil Aydemir[4] en defensiespecialist Hakan Köprülü[5] worden de boys goed getraind en groeit er een talentvolle lichting bij de Arnhemse voetbalclub.