‘Anonieme’ Arnhemmer wenst iedereen alvast een fijne Suikerfeest

by AMS97531A123 | 12 juni 2018 02:20

De Ramadan blijft een traditie voor een ‘anonieme’ Arnhemmer om zijn kunstwerk aan de stad te tonen. Sinds de laatste jaren wenst deze ‘anonieme’ Arnhemmer de hele stad een ‘fijne Ramadan’[1] of een ‘Fijne Suikerfeest’. Sinds maandagavond is het kunstwerk aan de Hommelse Poort in Arnhem weer te zien.

‘Fijne Suikerfeest’ aan de Hommelse Poort (ingezonden foto)

Fijne Suikerfeest aan heel Arnhem

Drie dagen voor het Suikerfeest (Ramadanfeest) is De Hommelse Poort weer verandert in een kunstwerk. De ‘anonieme’ Arnhemmer wenst de hele stad een fijne suikerfeest en schilderde deze woorden dan ook op de Hommelse Poort. Wie de ‘anonieme’ Arnhemmer is, mogen wij helaas van de tipgever niet bekend maken, omdat hij anders meteen opgepakt zal worden.


Niet iedereen is tevreden

Niet iedereen in Arnhem is tevreden met dit ‘kunstwerk’. Sommige beroepsklagers in de wijk snappen de lol er niet van in en klagen jaarlijks. Het wordt zelfs bijna gevierd wanneer de gemeente bezig is met verwijdering van dit bijzondere kunstwerk. Gelukkig zijn er ook heel veel Arnhemmers en ondernemers in de wijk die het wel prachtig vinden, vooral omdat de gemeente zelf niet komt met felicitaties richting Arnhemmers die het Ramadanfeest of Suikerfeest vieren.

‘Ramadan-boodschap van Gemeente Arnhem’

Mogelijk komt daar verandering in omdat Arnhem voor het eerst een burgemeester heeft met een moslimachtergrond. Ahmed Marcouch zet zich in voor de hele stad en laat dit ook steeds merken. Of hij samen met de wethouders met een statement komt aan het einde van de Ramadan is niet bekend.

Wanneer dit kunstwerk weer weggehaald gaat worden is niet bekend. De gemeente was maandagavond niet bereikbaar voor commentaar.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Endnotes:
  1. ‘fijne Ramadan’: https://haberarnhem.nl/2016/06/07/bekende-klarendaller-wenst-iedereen-weer-een-fijne-ramadan/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2018/06/12/anonieme-arnhemmer-wenst-iedereen-alvast-een-fijne-suikerfeest/