Coffeeshop Pinguin moet ‘opeens’ weer dicht van de gemeente

by AMS97531A123 | 20 juni 2018 01:45

Een van de bekendste coffeeshops van Arnhem moet weer dicht van de gemeente. Volgens een bericht van eigenaar Arend Hogerhost moet zijn zaak dicht omdat er een vermoeden is dat hij niet niet de eigenaar is. Hoe de gemeente hierbij komt en of er bewijsmateriaal is, is niet bekend. (Foto: Facebook/Arend Hogerhost)

Uw reclame ook hier te zien?

Alles was altijd in orde’

Hogerhost maakte dit zelf bekend via social media en legde uit hoe het zo ver was gekomen: ‘In de afgelopen 22 jaar dat ik mijn shop gerund heb zijn er diverse controles geweest van politie, belasting en andere instanties. Alles is altijd in orde geweest. Nota bene heeft de Gemeente een Bibob onderzoek laten verrichten waar helemaal niets negatiefs of verdachts uit is gekomen. Dit kan ook niet anders.

Wel of niet de eigenaar 

De Gemeenste sluit op basis van een oud vermoeden mijn zaak. Ze denken dat ik NIET de eigenaar ben. Iedereen weet dat ik al 22 jaar eigenaar ben van Coffeeshop de Pinquin!’


Sluiting gaat weer naar de rechter 

Hogerhorst stapt binnenkort weer naar de rechter om aan te tonen dat de sluiting onterecht is. Een gesprek met de gemeente zat er niet in, omdat ‘niemand de eigenaar van Pinguin wil spreken’. Helaas was de gemeente niet bereikbaar voor commentaar.

Een jaar geleden was coffeeshop Pinguin ook weer dicht toen het open mocht van de rechter. Arend Hogerhost nam toen allerlei maatregelen om tegemoet te komen aan de wensen van de gemeente. Toch besluit de gemeente om de coffeeshop bij de Hommelse Poort te sluiten.

Later meer….

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2018/06/20/coffeeshop-pinguin-moet-opeens-weer-dicht-van-de-gemeente/