Mark Lauriks stopt als voorzitter van de PvdA in Arnhem

by AMS97531A123 | 28 juni 2018 19:18

Na ruim zes jaar stopt Mark Lauriks als voorzitter van de Partij van de Arbeid in Arnhem. Hij maakte zijn vertrek vanmorgen eerst bekend aan de leden van de Arnhemse PvdA-afdeling. Zij kozen Lauriks drie keer tot hun voorzitter.

Uw reclame ook hier te zien?

Trots op wat de PvdA heeft bereikt
In zijn bericht aan de leden schrijft hij dat hij trots is op wat de PvdA de afgelopen jaren bereikt heeft in Arnhem. Lauriks: “Ruim zes jaar geleden vroeg ik deze afdeling om vertrouwen en de kans om een aantal dingen anders te gaan doen. Te werken aan een afdeling waar naast scherp debat ook gezelligheid weer voorop staat. Een afdeling die klaar is voor campagnes en ruimte biedt aan leden. Een partij die weet wat er speelt en waarvan geen Arnhemmer meer kan zeggen dat we er alleen in verkiezingstijd zijn. Volgens mij zijn we een eind gekomen.”


Aangekondigd vertrek
Hij noemt het een ‘aangekondigd vertrek’: “Drie keer op rij heb ik de eer gehad door de leden tot voorzitter te zijn gekozen. Maar de derde keer was ik in mijn motivatiebrief daarover al duidelijk: die derde termijn was op nadrukkelijk verzoek van de afdeling, om de voorbereidingen van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen in goede banen te leiden.” Lauriks maakt nu ruimte voor iemand met nieuwe ideeën en “iemand die ervoor zorgt dat we ook in de coalitie een PvdA zijn met dezelfde energie en zichtbaarheid in de stad, het liefst nog méér,” zo schrijft hij.

Nieuwe voorzitter pas in augustus gekozen
Tijdens een afdelingsvergadering eind augustus wordt een nieuwe voorzitter gekozen. De kandidaatstelling voor die positie wordt binnenkort geopend. Tot die afdelingsvergadering blijft Lauriks nog aan als voorzitter.

Source URL: https://haberarnhem.nl/2018/06/28/mark-lauriks-stopt-als-voorzitter-van-de-pvda-in-arnhem/