Nieuwsblog Haber Arnhem krijgt landelijk aandacht vanwege ‘intimiderend’ stuk

Nieuwsblog Haber Arnhem krijgt landelijk aandacht vanwege ‘intimiderend’ stuk

Nieuwsblog Haber Arnhem krijgt landelijk aandacht vanwege een artikel dat is geschreven nadat de verkiezingsuitslagen bekend werden gemaakt in Turkije. Vooral omdat Turkije-critici ervan langs krijgen, wordt het artikel massaal gedeeld om zo de aandacht ergens anders op te vestigen. Het artikel zou onsmakelijk en bedreigend zijn volgens een aantal van deze critici die altijd kritisch zijn over Turkije. (foto: youtube/screenshot)

Uw reclame ook hier te zien?

Ophef door Turkse bounty’s

De Turkse bounty’s maken vooral ophef over een artikel waarbij ze ‘zogenaamd bedreigd’ worden omdat ze niet tegen kritiek kunnen. Een maand lang hebben deze bekende Nederlandse Turken alles geschreven over de presidentsverkiezingen in Turkije. Natuurlijk waren deze artikelen over het algemeen niet positief over Turkije, Erdogan, MHP of anderen die Erdogan steunden. Zelfs Groenlinks Kamerlid Zihni Ozdil roept het OM op om actie te ondernemen omdat hij persoonlijk moeite heeft met begrijpend lezen. Grappig detail is dat het in het artikel jammer genoeg niet gaat over Ozdil.

Debat over nieuwsblog Haber Arnhem

De SP in Arnhem heeft ook mogelijk opdracht gekregen vanuit Denhaag om hier aandacht aan te besteden. De fractie in Arnhem komt met een verzoek tot een interpellatiedebat vanwege het stuk en wil dat dit dinsdag in de gemeenteraad wordt besproken. Dit is echt geen grapje. Het vrije woord heeft in Arnhem dus ook grenzen volgens sommige politici. ‘Je mag een andere mening hebben, als deze maar niet anders is dan die van ons’, aldus een bezoeker van Haber Arnhem.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

‘Geen zelfreflectie bij Gerrie Elfrink’

Het gedrag van de SP in Arnhem is opvallend. De partij doet er alles aan om het verlies van de verkiezingen van afgelopen maart ‘goed te maken’ en is een ‘aanval begonnen’ op minderheden in Arnhem. Als fractievoorzitter van een kleine oppositiepartij lijkt hij niet te begrijpen dat hij verantwoordelijk is voor het verlies van de SP in Arnhem. In Arnhem-Direct.nl verscheen recent nog een artikel over Gerrie Elfrink en zijn zelfreflectie als SP-leider: ‘Iedereen die Elfrink de laatste jaren van dichtbij heeft meegemaakt weet dat hij daar waarschijnlijk niet toe in staat is. Nou is zelfreflectie ook niet echt een sterk punt van de SP-leider, maar zelfs Elfrink zou moeten beseffen dat terugtreden als fractievoorzitter het verstandigste besluit is dat hij nu kan nemen.’


ReactiesRelated Articles

Arnhemmers krijgen gelijk: Sagsu werd totaal niet serieus genomen in de stad

Artikel is op verzoek van een van een waardevolle en bekende Arnhemmer niet meer online te vinden… Omdat derden de

Deze wethouder gaat helemaal uit zijn dak

Na de openingstoespraak van burgemeester Petra van Wingerden kreeg wethouder Tjebbe Vugts het woord om de jaarlijkse sportverkiezingen te presenteren.

SP stelt vragen over kindermisbruik in de Grote Koppel

De SP fractie in Arnhem stelt schriftelijke vragen aan het college over de zwemleraar die kleine kinderen heeft misbruikt in