Vitesse speelt voorronde Europa League tegen club Gheorghe Hagi

Vitesse speelt voorronde Europa League tegen club Gheorghe Hagi

In de tweede ronde van de UEFA Europa League neemt Vitesse het op tegen de club van voetballegende Gheorghe Hagi . FC Viitorul Constanța is pas in 2009 opgericht en is nu al een van de belangrijkste clubs uit Roemenië. Deze ploeg schakelde donderdagavond Racing FC Union Luxemburg uit. De Arnhemmers spelen op donderdag 26 juli eerst in Roemenië en een week later, op donderdag 2 augustus, in GelreDome. (bron: Vitesse.nl)

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Waar kennen we Viitorul Constanța  van?

Voor de geinteresseerden onder ons: Viitorul Constanța is dus pas in 2009 opgericht en komt uit gebied Constanța. Met een gekochte licentie van CS Ovidiu kon Viitorul op het derde niveau starten. Een jaar later volgde promotie naar Liga II en sinds 2012 is de club op het hoogste plan actief. Naast eigenaar is Hagi sinds 2014 trainer van Viitorul. Hij voerde zijn club twee weken na de bekerwinst van Vitesse in 2017 naar de eerste landstitel. Gheorghe Hagi begon zijn imposante voetbalcarrière bij Farul Constanța en vertoonde daarna zijn kunsten bij onder andere Steaua Boekarest, Real Madrid, FC Barcelona en Galatasaray.

De Maradona van de Karpaten

‘De Maradona van de Karpaten’ speelde 125 interlands (35 goals) voor Roemenie, in welke hoedanigheid hij overigens al eens in GelreDome actief was. In de herfst van zijn carrière speelde hij mee in een van de groepswedstrijden die tijdens het EK 2000 in Arnhem werden afgewerkt: Roemenië vs Portugal (0-1).

Koop tickets voor de Europa League wedstrijd van Vitesse.


ReactiesRelated Articles

Sms met een Ennetcom BlackBerry wordt niet onderschept

De politie en alle andere slimme figuren kunnen jou tegenwoordig overal volgen en zien. Als je denkt dat niet het

Sommige Turken in Gelderland vinden het jammer dat de coup is mislukt

De mislukte Turkse coup vond plaats op 15 juli 2016 in Turkije en zorgde ervoor dat dit het gesprek van

De Gelderlander steelt ‘Turkse supermarkten’ nieuws en maakt weer domme fouten

Bij de Gelderlander hebben ze kennelijk iemand in dienst genomen voor het filteren van nieuwsartikelen van HaberArnhem. Sinds dat de