PvdA vraagt college Arnhem om steun voor Skatehal

PvdA vraagt college Arnhem om steun voor Skatehal

PvdA-raadslid Vincent Bouma heeft het stadsbestuur van Arnhem gevraagd om steun voor de ‘Skatekerk’, de skatehal in de Sint Jozefkerk aan de Rosendaalseweg. De skatehal verkeert in zwaar weer en heeft behoefte aan externe financiering om te blijven bestaan en een ingezette renovatie af te maken.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl


Bouma vindt de Skatekerk op de huidige locatie een meerwaarde voor Arnhem, wat volgens hem ook blijkt uit de oproepen van kinderen om de skatehal te helpen. De 11-jarige Arnhemse Siem stuurde bijvoorbeeld een brief aan burgemeester Marcouch met de vraag om hulp en geld. Bouma denkt dat de gemeente kan helpen met ideeën voor de verdere ontwikkeling en het aantrekken van financiers.

Bouma: “De Skatekerk verdient gewoon een eerlijke kans op deze plek. Hij is bekend en geliefd bij een grote groep Arnhemse jongeren en het zou enorm zonde zijn als de skatehal verdwijnt. De opties zijn er: de eigenaar van de kerk wil de locatie mogelijk voor een symbolisch bedrag verkopen en er zijn mogelijkheden genoeg. Er is alleen wat hulp en geld nodig. Daar kan het college iets in betekenen.”

Bouma heeft zijn oproep vormgegeven in zogenoemde ‘artikel 44-vragen’ aan het Arnhemse college.




Related Articles

DENK stijgt met 33% in de peilingen

In de zetelpeiling van EenVandaag en Ipsos stijgt DENK met 33% naar 4 zetels in de Tweede Kamer. Dit maakte

Wilders laat kut Marokkaan stikken

Deze Marokkaanse jongens voelen zich totaal in de steek gelaten door PVV-leider Geert Wilders. Deze jongemannen voelen zich helemaal alleen,

Azarkan (DENK) scoorde in Arnhem 850% meer stemmen dan Marcouch

Het blijft onbegrijpelijk dat de Arnhemse gemeenteraad heeft gekozen voor Ahmed Marcouch als toekomstige burgemeester van Arnhem. De andere kandidaten

Geverifieerd door MonsterInsights