Bekende Arnhemse voetballer van SML naar Turkse Hatayspor

Bekende Arnhemse voetballer van SML naar Turkse HataysporOud-SML speler Akin Zeyrek komt sinds kort uit voor het Turkse Hatayspor dat uitkomt in de Turkse Eerste Divisie. Hij heeft een contract getekend bij de club uit het Zuid-Oosten van Turkije. Hatayspor heeft nooit gevoetbald in de Super Lig (Eredivisie) en heeft ook geen grote resultaten geboekt in de Turkse beker. Wel is het een van de bekendste clubs in de regio. 

Akin Zeyrek met Samuel Eto’o op de foto in Arnhem

Van SML naar Turkse Hatayspor

Volgens de eerste berichten gaat hij eerst spelen bij Jong Hatayspor alvorens hij de overstap maakt naar het eerste elftal. Akin Zeyrek speelde jarenlang bij SML in verschillende jeugdelftallen voordat hij in 2017 vertrok de stap maakte naar De Treffers. Bij SML speelde Zeyrek onder andere in de B en A-jeugd van de Arnhemse club. Hij was een van de belangrijkste spelers bij SML. Na een jaartje bij De Treffers wilde hij naar een nieuwe club omdat hij amper speeltijd kreeg. Hij speelde wel mee in bijna alle oefenduels.Overschrijving nog niet helemaal rond

De 20-jarige verdediger is ook bekend in Arnhem en omgeving, mede vanwege het bedrijf van zijn vader. Akin Zeyrek is een zoon van de directeur van Stomerij Zeyrek. Wanneer Akin Zeyrek officieel duels mag spelen voor Hatayspor is niet helemaal duidelijk. Begin deze week werd bekend dat zijn overschrijving nog niet rond was omdat de KNVB hem niet vrijgaf. De verantwoordelijke bij de KNVB ‘was op vakantie’.

Akin Zeyrek heeft een contract getekend voor een jaar met een optie voor nog een jaar. Hoeveel de voetballer uit Heteren gaat verdienen bij Hatayspor is niet bekend gemaakt. Bronnen dichtbij Akin melden dat hij moet bikkelen in Turkije om te presteren. ‘Het is nu aan Akin om te laten zien dat hij met zijn voetbal veel meer kan bereiken in Turkije. Hij moet nu alles in zijn eentje regelen in Hatay. En dat zal niet makkelijk zijn. Het echte leven begint nu pas. Met heel veel geduld en doorzettingsvermogen zal hij de nieuwe Ozyakup (Besiktas) van Arnhem worden.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

ReactiesRelated Articles

Ronaldo raakt geblesseerd! Goodbye great player

Ronaldo raakte zondagavond tijdens het EK-finale al geblesseerd na 16 minuten. De sterspeler van Real Madrid werd tijdens een duel

Reactie van Nigel de Jong op assist van Wesley Sneijder voor doelpunt van het jaar

Het doelpunt van het jaar voor de Turkse competitie is gisterenavond al gemaakt. Reacties

Heel Tiel is trots op deze Vitesse-speler

Anil Mercan is tegenwoordig een begrip in Tiel en omgeving. De Turkse ‘nummer 10′ van Jong Vitesse is sinds zijn