Eigenaar Arnhemse kledingzaak Halil Fashion overleden

by AMS97531A123 | 14 september 2018 09:02

De eigenaar van de Arnhemse kledingzaak Halil Fashion is vrijdagnacht overleden. Halil Duzgen (1952) overleed donderdagnacht en werd het bericht naar buiten gebracht. De bekende Arnhemse ondernemer overleed nadat hij een periode ziek is geweest. 

Uw reclame ook hier te zien?

Een van de eerste Arnhemse gastarbeiders

Halil Duzgen was als een van de eerste gastarbeiders naar Arnhem te komen om te werken. Hij koos meteen al voor het ondernemerschap en ging jarenlang op en neer naar Beverwijk. Naast de winkel in Beverwijk had Duzgen ook een kledingzaak aan de Hommelseweg.

Enige fashionzaak in Arnhem

Duzgen was tientallen jaren geleden als enige Turkse fashionzaak in Gelderland. Hij importeerde kleding uit Turkije en zorgde als enige in die periode voor Turkse mode in Gelderland. Jarenlang ging hij ook op en neer naar Beverwijk om de zaak daar te runnen.

Velen kennen Halil Fashion dan ook van de dagen voor de feestdagen. Vanuit heel Gelderland kwam er publiek af op de Turkse fashionzaak omdat er niets anders was in de regio. Massaal werd er kleding ingekocht voor de hele familie.

Het laatste gebed (dodengebed)is vanmiddag bij de Turkiyem-moskee in Presikhaaf aan de Eemslaan. De redactie wenst zijn familie en vrienden veel sterkte met het verlies van de heer Halil Duzgen.


Source URL: https://haberarnhem.nl/2018/09/14/eigenaar-arnhemse-kledingzaak-halil-fashion-overleden/