De Gelderlander blundert met advertentie en dupeert Arnhemse ondernemer

De Gelderlander blundert met advertentie en dupeert Arnhemse ondernemer

Ze zijn weer goed bezig  bij De Gelderlander. Vrijdag kwamen de lezers van de krant een grote advertentie tegen van telefoonwinkel MyPhone uit Arnhem. 

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Gelderlander blundert met advertentie

In de advertentie werd een nieuwe Iphone 7 Plus aangeboden door MyPhone voor maar 249 euro. Te mooi om waar te zijn, omdat het nergens zo goedkoop aangeboden kan worden. De aanbieding werd ook zeer groots vertoond omdat  het om een kwart van de pagina ging. Er was alleen maar een probleem. MyPhone uit Arnhem was zelf niet op de hoogte van de advertentie en behalve het logo klopte er niets verder aan de advertentie. Alle gegevens leidden naar een andere partij en er waren zelfs geen bedrijfgegevens toegevoegd van MyPhone.

Fake-advertentie van Arnhems bedrijf

MyPhone is met de fake-advertentie van De Gelderlander enorm gedupeerd en heeft sinds vrijdag last van imagoschade omdat ze bij De Gelderlander niet alles even goed ‘checken’.  De ‘eigenaar’ van de fake-advertentie schijnt zelfs een KvK-uitreksel gestuurd te hebben om alles te bevestigen.

Uw reclame ook hier te zien?

Winkel wordt massaal gebeld

De winkel van MyPhone in de Arnhemse wijk wordt sinds gisteren platgebeld. Ook komen er massaal mensen langs die het toestel hebben gereserveerd. Veel klanten maar ook de eigenaar van My Phone zijn verbijsterd dat dit heeft kunnen gebeuren bij een krant als de Gelderlander.

Fake-advertentie in de Gelderlander

Het is niet bekend hoeveel mensen er al zijn gedupeerd en wat de exacte schade is. Een medewerker van rijschool Falcon zou bijvoorbeeld ook al twee toestellen besteld hebbben en irriteerde zich mateloos aan de wijze waarop dit is afgehandeld. Bij Cafe Kral in Presikhaaf was dit ook een hot item omdat niemand het kon geloven.

Bij de commerciele afdeling van de Gelderlander reageerden ze volgens insiders heel laconiek door dit als een ‘foutje’ te bestempelen. ‘Ook wij vonden dit te mooi om waar te zien, maar de klant stuurde ook een KvK-uitreksel mee om de advertentie te betalen’, aldus een van de medewerkers.


Het is niet bekend hoe De Gelderlander dit nu gaat rechtzetten. Een rectifactie met een excuus op dezelfde pagina zou al een goede stap zijn richting de ondernemer die hier nu financieel last van heeft. Wie gaat de mensen compenseren die al een bedrag hebben overgemaakt? Volgens juristen is De Gelderlander wel degelijk verantwoordelijk voor alle schade, omdat zij het gewoon hebben gepubliceerd.

Later meer….

ReactiesRelated Articles

Arnhem wil € 250.000,- investeren in Noordtak warmtenet

De gemeente Arnhem is bereid € 250.000,- te investeren in een Noordtak van het warmtenet. Door de werkzaamheden te combineren

Welke straat rapper uit Arnhem is echt gruwelijk goed?

Nadat CityBarz langs is geweest in Rotterdam hebben ze veel positieve reacties ontvangen van volgers en zijn ze met CitybarZ

Jongens gaan op de vuist tegen politie op Arnhem Centraal

Jongens gaan op de vuist tegen politie op Arnhem Centraal. Reacties