Drukte tijdens uitvaart Arnhemse ondernemer Halil Duzgen

by AMS97531A123 | 17 september 2018 10:52

Afgelopen vrijdag was de uitvaart van de donderdagnacht overleden Arnhemmer Halil Duzgen[1]. De Arnhemmer was vooral bekend vanwege zijn winkel Halil Fashion aan de hommelseweg in Arnhem, waar meer Turkse winkels zijn gevestigd. De ‘gastarbeider’ had ook jarenlang een winkel in Beverwijk (Zwarte Markt) waar hij wekelijks naar toeging.

Uitvaart in Turkiyem moskee

Halil Duzgen (1952) overleed donderdagnacht na een ziekteperiode. Zijn uitvaart werd gehouden aan de Turkiyem moskee in de Arnhemse wijk Presikhaaf. Veel Arnhemmers die de ondernemer kenden kwamen afscheid nemen door zijn laatste gebed bij te wonen. Hierdoor was de moskee veel voller dan normaal. Ook was er gelegenheid om de familie te condoleren. Ook bekende Arnhemmers waren aanwezig om het laatste gebed bij te wonen.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Een van de eerste Turkse kledingzaken in oost Nederland

Duzgen was tientallen jaren geleden als enige Turkse fashionzaak[2] actief in Gelderland. Hij importeerde kleding uit Turkije en zorgde als enige in die periode voor Turkse mode in Gelderland. Jarenlang ging hij ook op en neer naar Beverwijk om de zaak daar te runnen. Er was geen andere zaak in de provincie waar men voor de hele familie tegen betaalbare prijzen kleding kon kopen. Jarenlang was Halil Fashion als enige actief in Gelderland.

Velen kennen Halil Fashion dan ook van de dagen voor de belangrijkste Islamitische feestdagen waarbij massaal wordt ingekocht. Vanuit heel Gelderland kwam er publiek af op de Turkse fashionzaak omdat er niets anders was in de regio. Massaal werd er kleding ingekocht voor de hele familie.



Endnotes:
  1. Halil Duzgen: https://haberarnhem.nl/2018/09/17/drukte-tijdens-uitvaart-arnhemse-ondernemer-halil-duzgen/
  2. Turkse fashionzaak: https://haberarnhem.nl/2018/09/14/eigenaar-arnhemse-kledingzaak-halil-fashion-overleden/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2018/09/17/drukte-tijdens-uitvaart-arnhemse-ondernemer-halil-duzgen/