Slag om Arnhem was grootste operatie op Nederlands grondgebied tijdens Tweede Wereldoorlog

Slag om Arnhem was grootste operatie op Nederlands grondgebied tijdens Tweede Wereldoorlog

Het is dit jaar 74 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. De grootste operatie op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vrijdag 21 september herdenken we met z’n allen in aanwezigheid van de veteranen de Slag om Arnhem (17-25 september 1944) en de gedwongen evacuatie van de inwoners van Arnhem. De Duitsers wilden destijds ondanks zware verliezen Arnhem niet opgeven. 


Ere groet aan veteranen die terugkeren

In een persbericht van de gemeente staat verder het volgende hierover: Aanwezigen geven hierna een eregroet aan de veteranen die nog jaarlijks met hun families terugkeren naar Arnhem, de verhalen levend houden en doorgeven aan de volgende generaties. Daarna staan we bij de historische John Frostbrug tijdens de Bridge to Liberation Experience stil bij de impact van oorlog en  de waarde van onze vrijheid.  Samen kijken we naar de toekomst.

Grond rond John Frostbrug omgetoverd

Voor de  vijfde keer wordt de historische grond rond de Arnhemse John Frostbrug omgetoverd tot de plek waar jong en oud op een unieke manier samen stil staan bij de impact van oorlog en de waarde van vrijheid. In een beleving vol dans, muziek, optredens, film en special effects worden twintigduizend mensen op de Rijnkade  meegenomen in het verhaal van Kate ter Horst; een moeder van een jong gezin die 300 gewonde militairen onderdak bood in haar huis en hen hoop gaf tijdens de gruwelen van de Slag om Arnhem.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Programma 21 september 2018:

Herdenking en kranslegging Slag om Arnhem
Airborneplein
Aanvang: 19.00 uur
Begroeting veteranen gevolgd door Erehaag
Eusebiusbinnensingel
Circa: 20.00 uur
Bridge to Liberation Experience
Jacob Groenewoudplantsoen
Aanvang: 20.30 uur





Related Articles

Top 5 thuisbezorgd restaurants van deze week | week 3

Wekelijks plaatsen we de top 5 van beste thuisbezorgd restaurants (alleen snacks, patat en döner) van Arnhem en omgeving. We

VIDEO Moslima wordt niet geholpen omdat ze een hoofddoek draagt

Als deze moslima iets komt bestellen wordt ze compleet genegeerd door de medewerkers. Nadat andere klanten aangeven dat ‘zij’ eerst

VIDEO Politieauto wordt geramd door een auto, agent naar het ziekenhuis

Donderdagavond 20 juli rond 21.30 uur werd een politiewagen geramd door een auto.

Geverifieerd door MonsterInsights