Politiek café ‘Van nieuwkomer tot Nederlander’

Politiek café ‘Van nieuwkomer tot Nederlander’

Vanaf 2020 wordt de gemeente weer verantwoordelijk voor de inburgering. De grote vraag is: hoe moeten we dit in Arnhem doen? Om hier een antwoord op te krijgen, organiseert D66 Arnhem op dinsdagavond 20 november een politiek café ‘van nieuwkomer tot Nederlander’. Het evenement is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden. (Foto: screenshot youtube)

Inburgeringsbeleid op de schop

Minister Koolmees heeft bepaald dat het inburgeringsbeleid op de schop gaat. Een belangrijke verandering in de nieuwe wetgeving is dat de gemeenten verantwoordelijk worden voor het inkooptraject inburgering. Ook gaat de taaleis omhoog (van A2 naar B1). De nieuwe wetgeving gaat in per 1 januari 2020. Dat betekent dat we nog een jaar hebben om nieuw beleid te maken. Maar hoe dan?

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

In gesprek met professionals

Hierover gaan we praten met professionals. Onder leiding van Wimer Heemskerk (politicoloog/Jonge Democraten) gaan Marjan van den Broek (RijnIJssel manager Educatie & Entree), Daniel Boomsma (Van Mierlostichting) Marjon Loor (klantmanager Integratie & Participatie Gemeente Arnhem) en haar collega coach bij Vluchtelingenwerk die zelf het inburgeringstraject in Arnhem heeft doorlopen in gesprek over inburgering en integratie. Hoe doen we het nu in Arnhem? Wat gaat er goed en wat kan er beter? Wat moeten we doen en wat vooral niet?

Kom met ons meepraten! De bijeenkomst begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19:00 uur) bij In de Weerd, Weerdjesstraat 168 in Arnhem en is gratis voor iedereen toegankelijk (ook niet-leden).




Related Articles

D66 teleurgesteld in opzeggen samenwerking

D66 is teleurgesteld over het opzeggen van de samenwerking door GroenLinks, VVD en PvdA naar aanleiding van de kritische houding

Tweede Kamer in gesprek met crimineel, Kuzu fileert hele commissie op hilarische manier

De door Turkije gezochte crimineel Can Dundar was vandaag in Denhaag naar de Tweede Kamer  gekomen op uitnodiging van Turkije-hater

Extra geld voor Arnhemmers die getroffen zijn door corona

Inwoners van Arnhem die opeens te maken hebben met een sterke inkomensdaling kunnen extra geld krijgen van de gemeente Arnhem.

Geverifieerd door MonsterInsights