Voormalig Arnhemse Boys-ster Yasin Köylü (32) emotioneel na bekendmaking

by AMS97531A123 | 8 november 2018 21:40

Ooit speelde hij de sterren van de hemel in Arnhem als speler van de Arnhemse Boys en FC Presikhaaf. Maar sinds kort gaat het wat minder met de 32-jarige Maradona van Arnhem. Yasin Köylü heeft een zware blessure opgelopen na de competitiewedstrijd tegen de Paasberg. Hij speelt tegenwoordig op het veld met Elsweide (zondag) en is een belangrijke waarde voor het Futsalteam van De Gastronoom dat uitkomt in de Eerste Klasse.

Vreemde en zware blessure na invalbeurt

Tegen De Paasberg speelde Yasin Köylü pas zijn eerste minuten van het seizoen en scheurde hij ook meteen zijn rechterknie en meniscus. Ondanks alle pijn bleef hij in de laatste minuten spelen en scoorde hij toch de gelijkmaker in de Arnhemse kraker (2-2). De Arnhemse Maradona wist toen nog niet hoe zwaar zijn blessure was.  Dit hoorde hij dan ook veel later. Voor zover bekend is hij ook de eerste speler die een strafschop neemt met een afgescheurde knie.



Zes jaar geleden ook al een gescheurde knie

Na zijn operatie, waarvan de datum nog niet bekend is, zal de ervaren vleugelspeler weer maanden afwezig zijn op de voetbalvelden. In september 2012 scheurde Yasin Köylü ook al zijn voorste kruisband en moest hij 9 maanden revalideren. De zware blessure heeft veel invloed op de speler die ook bekend is van zijn franchise-vestiging van de Gastronoom aan de Hommelstraat. ‘Het gaat weer een hele traject worden. Ik ben nu ook wat ouder dan zes jaar geleden, maar ga me positief inzetten om weer helemaal fit te worden.’, aldus de speler zelf.

2012: Iedereen in het ziekenhuis wilde graag op de foto met de Maradona van Arnhem

Verder als trainer/coach De Gastronoom

De voetballer zal dus niet meer op het veld te zien zijn de komende maanden. Wel gaat hij het eerste elftal van De Gastronoom ondersteunen als trainer/coach in de periode dat hij moet revalideren.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2018/11/08/voormalig-arnhemse-boys-ster-yasin-koylu-32-emotioneel-na-bekendmaking/