1 miljoen euro beschikbaar voor 80 extra waterstofauto’s in Arnhem

1 miljoen euro beschikbaar voor 80 extra waterstofauto’s in Arnhem

De Provincie Gelderland en de gemeente Arnhem willen meer waterstofauto’s in Nederland dan de huidige zestig stuks. Dankzij een speciale aanbesteding moet er binnenkort tachtig waterstofauto’s bijkomen. De gemeente en provincie Gelderland stellen daarvoor samen ongeveer een miljoen euro beschikbaar, staat in een persbericht op de website van de gemeente.

Wethouder Bouwkamp: ‘Flinke boost voor waterstofauto’s’

Arnhems wethouder voor Energie & Klimaat Cathelijne Bouwkamp: “Met deze aanbesteding verwacht ik dat we autorijden op waterstof een flinke boost kunnen geven. Het helpt bovendien bij het slechten van de kip-ei discussie die er op dit moment nog bestaat bij het rijden op waterstof. Immers zonder tankstations geen auto’s, maar zonder auto’s ook geen tankstations. Verder helpt het ook mee om de luchtkwaliteit in de regio te verbeteren. De enige uitstoot van deze auto’s is immers water.” Cathelijne Bouwkamp is wethouder namens Groen Links in het college.Eigenaar waterstofauto moet wel in Arnhem wonen

Met de aanbesteding willen beide partijen dat een marktpartij opstaat en gaat stimuleren waardoor er in de regio 80 extra waterstofauto’s gaan rijden. Er is wel een vereiste dat de eigenaar van de auto in Arnhem woont of binnen een straal van 30 kilometer rond Arnhem.

Arnhem heeft sinds 2017 een waterstoftankstation

Sinds 2017 is het mogelijk om in Arnhem te tanken bij een waterstoftankstation aan de westervoortsedijk. Behalve auto’s kunnen hier ook waterstofbussen tanken. Onlangs werd bekend dat het bedrijf PitPoint in juni volgend jaar een nieuw waterstoftanksation realiseert in Arnhem dat het tijdelijke station vervangt. Oskar Voorsmit, Business Development Manager Waterstof bij PitPoint: ” Wij zijn heel blij met deze aanbesteding want voertuigen die gebruik maken van het nieuwe tankstation zijn essentieel. Met een tankstation alleen creëer je immers geen schone lucht. Gezamenlijk geven we rijden op waterstof een nieuwe impuls. ”

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

ReactiesRelated Articles

Help Omeng aan een busje met de kruiwagenrace

Vervoer in de dorpen van Kameroen is niet vanzelfsprekend. Wanneer je naar het ziekenhuis moet om te bevallen, dan is

Rode zeevonk zorgt voor irritatie aan huid en luchtwegen

Als je heel wilt blijven en je lichaam net even iets belangrijker vindt dan andere zaken, zou je moeten vermijden

Nijmegen en Arnhem gaan samen op voor Fietsstad 2016

Nijmegen en Arnhem kandideren zich samen voor de titel Fietsstad 2016, een verkiezing die georganiseerd wordt door de Nederlandse Fietsersbond.