1 miljoen euro beschikbaar voor 80 extra waterstofauto’s in Arnhem

1 miljoen euro beschikbaar voor 80 extra waterstofauto’s in Arnhem

De Provincie Gelderland en de gemeente Arnhem willen meer waterstofauto’s in Nederland dan de huidige zestig stuks. Dankzij een speciale aanbesteding moet er binnenkort tachtig waterstofauto’s bijkomen. De gemeente en provincie Gelderland stellen daarvoor samen ongeveer een miljoen euro beschikbaar, staat in een persbericht op de website van de gemeente.

Wethouder Bouwkamp: ‘Flinke boost voor waterstofauto’s’

Arnhems wethouder voor Energie & Klimaat Cathelijne Bouwkamp: “Met deze aanbesteding verwacht ik dat we autorijden op waterstof een flinke boost kunnen geven. Het helpt bovendien bij het slechten van de kip-ei discussie die er op dit moment nog bestaat bij het rijden op waterstof. Immers zonder tankstations geen auto’s, maar zonder auto’s ook geen tankstations. Verder helpt het ook mee om de luchtkwaliteit in de regio te verbeteren. De enige uitstoot van deze auto’s is immers water.” Cathelijne Bouwkamp is wethouder namens Groen Links in het college.Eigenaar waterstofauto moet wel in Arnhem wonen

Met de aanbesteding willen beide partijen dat een marktpartij opstaat en gaat stimuleren waardoor er in de regio 80 extra waterstofauto’s gaan rijden. Er is wel een vereiste dat de eigenaar van de auto in Arnhem woont of binnen een straal van 30 kilometer rond Arnhem.

Arnhem heeft sinds 2017 een waterstoftankstation

Sinds 2017 is het mogelijk om in Arnhem te tanken bij een waterstoftankstation aan de westervoortsedijk. Behalve auto’s kunnen hier ook waterstofbussen tanken. Onlangs werd bekend dat het bedrijf PitPoint in juni volgend jaar een nieuw waterstoftanksation realiseert in Arnhem dat het tijdelijke station vervangt. Oskar Voorsmit, Business Development Manager Waterstof bij PitPoint: ” Wij zijn heel blij met deze aanbesteding want voertuigen die gebruik maken van het nieuwe tankstation zijn essentieel. Met een tankstation alleen creëer je immers geen schone lucht. Gezamenlijk geven we rijden op waterstof een nieuwe impuls. ”

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

ReactiesRelated Articles

Man wordt van zijn fiets gereden en raakt gewond in Dieren

Dinsdagmiddag raakte een man gewond op het Ericaplein in Dieren.  Reacties

KNMI waarschuwt zondag voor zware sneeuwval en kondigt code oranje af

Ook regio Arnhem moet zondag rekening houden met zware sneeuwval. Het KNMI maakte zaterdagavond bekend dat het zondag extreem gaat

Politie wilt meer informatie over daders brand Crystal Cine Cafe

De politie is op zoek naar de daders van de brand dat is aangestoken bij Crystal Cine Cafe aan de