‘De NPO kijkt vaak met een negatieve blik naar moslims’

‘De NPO kijkt vaak met een negatieve blik naar moslims’

De NPO is te wit, terwijl Nederland heel erg multicultureel is. Hoe kan dat?

NPO is een belangrijke schakel in Nederland om de samenleving te informeren over allerlei thema’s. De zender heeft verschillende programma’s waarbij opvalt dat de mensen in beeld overwegend wit zijn. Ook de experts die uitgenodigd worden voor allerlei talkshow’s zijn overtuigend wit. Het lijkt wel alsof er geen gekleurde Nederlanders wonen in Nederland.Waarom is iedereen bij de NPO gewoon wit?

Alleen als het om entertainment gaat zien we mensen met kleur terug. Heel vreemd natuurlijk als je vergelijkt dat miljoenen mensen dagelijks kijken naar de uitzendingen van de NPO. Wat zie je als je naar de Nederlandse televisie kijkt. Op verzoek van NRC keken zes mensen van kleur een week tv en noteerden zij wat hun opviel.

DENK maakt zich zorgen om de NPO

Selcuk Ozturk, Tweede Kamerlid voor DENK, legt in een online gepubliceerde filmpje uit waarom hij zich zo druk maakt om een oproep dat met belastinggeld van alle Nederlanders programma’s maakt voor de nationale televisie:

Website staat te koop
info @ haberarnhem.nl

ReactiesRelated Articles

Rasit Bal: ‘Ik voel angst en afkeer’

Op het moment dat de verschrikkelijke aanval in Parijs wereldelijk werd gemaakt, zat ik te overleggen met NCTB over de

Turkije geeft vrijstelling op BTW voor Turken in Europa

Turken die definitief terugkeren naar Turkije krijgen een belastingvrijstelling voor verschillende soorten goederen waaronder auto’s en gebruikte huishoudelijke apparaten. Ook

WhatsAppberichten voor moord Peter R. de Vries bekend gemaakt

De rechter heeft gisteren bekend gemaakt hoe gruwelijk de berichten zijn, die de verdachten voor de moord op Peter R.