Wethouder Jan van Dellen: ‘Eind 2020 kunnen Arnhemmers terecht in het nieuwe zwembad’

Wethouder Jan van Dellen: ‘Eind 2020 kunnen Arnhemmers terecht in het nieuwe zwembad’

Komend voorjaar (2019) kan worden gestart met de voorbereidingen voor de nieuwbouw van zwembad Valkenhuizen. (foto: Pixabay.com)

Aanbesteding zwembad werd in juli 2018 stopgezet

In juli 2018 werd de aanbesteding voor de nieuwbouw stop gezet door de gemeente omdat de twee overgebleven aannemers een prijs boven het beschikbare bouwbudget boden. Het bouwproject is inmiddels voorlopig gegund aan van der Horst Aannemers uit Mill na een intensief onderhandelingstraject met beide partijen. Dit zal definitief zijn wanneer er half januari geen bezwaren binnen komen.

Website staat te koop
info @ haberarnhem.nl

12 miljoen euro beschikbaar voor bouw zwembad Valkenhuizen

De Arnhemse gemeenteraad heeft in 2016 12 miljoen euro beschikbaar gesteld voor een gasloze, optimaal geisoleerde en een zonnepaneelrijke zwembad. Opvallend is wel dat er eerst geen ruimte was voor de bouw van zwembad Valkenhuizen omdat het budget te laag zou zijn volgens de aannemers. Die kwamen met met veel hogere bedragen. De financiele ruimte is gevonden door een herschikking van ruimtes in het gebouw, het gebruik van andere installaties, verkleining van de entree en aangepast materiaalwerk. Of dit ten koste zal gaan van kwaliteit is niet helemaal duidelijk.

Eind 2020 terecht in nieuwe zwembad

De Arnhemse sport wethouder Jan van Dellen is in ieder geval tevreden:”Eind 2020 kunnen Arnhemmers terecht in het nieuwe zwembad. Dat is mede dankzij de inzet van de aannemers, Sportbedrijf Arnhem en het projectteam van de gemeente. Iedereen heeft zich steeds zeer flexibel opgesteld en meegedacht over het optimaliseren van de indeling en van het beheer van het zwembad.”


ReactiesRelated Articles

ESA 2 trotse kampioen in de hoofdklasse

ESA 2 is kampioen geworden in de hoofdklasse G.  Reacties

Agente schiet man neer na mondmasker discussie

In de Verenigde Staten was het weer onrustig in een winkel in de stad Michigan. Een discussie tussen twee bezoekers

Dit zijn de nieuwste baby’s van Arnhem

De gemeente Arnhem publiceert met toestemming van de ouders een lijst met namen van de jongste baby’s uit de stad.