Arnhemse terreurverdachten wisten niet dat er een politie-infiltrant was in hun groep

Arnhemse terreurverdachten wisten niet dat er een politie-infiltrant was in hun groep

De Arnhemse terreurverdachten hebben al die tijd (niet bekend hoe lang dat is) een politie-infiltrant in hun midden gehad die ze mogelijk goed vertrouwden. Natuurlijk is niet bekend wie deze politie-infiltrant is. Mogelijk weten de terreurverdachten zelf ook nog steeds niet wie de infiltrant is geweest. 

Arnhemse terreurverdachten hadden ‘zogenaamd’ vrijspel

Dit blijkt uit verschillende informatie die gedeeld is in diverse media. De groep met Arnhemse terreurverdachten had dus vrij spel, en wist niet dat alles een op een werd doorgestuurd naar de veiligheidsdiensten. Hoe dit gebeurde is niet helemaal duidelijk. Of de politie-infiltrant ook er uit zag als een jihadist is ook niet vast te leggen. De kans is groot dat dat wel zo is, om geen argwaan op te wekken bij de andere terreurverdachten. Je kunt moeilijk als politie-infiltrant er bij lopen als Marco Borsato, terwijl de rest rondliep in ‘witte jurken’ met sportschoenen daar onder.Terreurverdachten kwamen ‘naakt’ bijeen

De groep kwam zelfs bij een zwembad in Denhaag bijeen om allerlei zaken te bespreken. Afluisteren in een zwembad of gevolgd worden is haast onmogelijk omdat er bijna niemand is die met kleren rondloopt. Je kunt moeilijk opnamemateriaal op je lichaam dragen als je ‘gaat zwemmen’. Toen de gemeente hier lucht van kreeg werd dit gemeld aan de politie. Vanwege de inzet van een politie-infiltrant werd hier uiteindelijk niets mee gedaan. Mogelijk ook om de infiltrant te blijven beschermen.

De verdachten zijn al die tijd gevolgd

Achteraf kunnen we dus met bijna 90% zekerheid vaststellen dat de terreurverdachten nooit een aanslag zouden kunnen gaan plegen. De verdachten zijn al die tijd ‘gevolgd’ zonder dat ze het in de gaten hadden. Behalve het volgen kregen de veiligheidsdiensten ook directe informatie van deze infiltrant, waardoor men nooit een aanslag zou kunnen plegen omdat alle informatie meteen werd gedeeld. De verdachten werden dan ook gearresteerd voordat er actie werd ondernomen tot het plegen van een aanslag.

Uw reclame ook hier te zien?

ReactiesRelated Articles

Kersverse Arnhemse brouwerij komt met De Donkere Rochel

De kersverse Arnhemse brouwerij ‘De Lama’ zal op 20 december haar eerste bier gaan presenteren in Cafe Den Koopman in

Mooie vrouw Turkse Consul Generaal trekt alle aandacht tijdens receptie

De stichting van de Turkse republiek in 1923 werd ook gisteren met een receptie gevierd in Deventer. Reacties

Winkelwagen verplicht om supermarkt in te gaan

Ook als je ,maar een product nodig hebt, moet je vanaf vandaag verplicht met een winkelwagen de supermarkt in. En