Willemeen krijgt jaarlijks 500.000 euro subsidie van de gemeente

Willemeen krijgt jaarlijks 500.000 euro subsidie van de gemeente

De gemeente Arnhem vond het kennelijk ook nodig om te reageren op de actie van Willemeen om ’te blijven bestaan’. Voorstanders van Willemeen kwamen met een petitie RedWillemeen.nl om de unieke plek te behouden als jongerencentrum en subcultureel poppodium in Arnhem. Terwijl de gemeente niet meer zomaar 500.000 euro wil overmaken. (foto: screenshot youtube)

Willemeen gaat helemaal niet verdwijnen

In een persbericht maakt de gemeente duidelijk dat Willemeen belangrijk is voor de stad, jongeren en jongerenwerk. Ook als trekpleister voor subculturen is Willemeen belangrijk. Alhoewel daar niet in iedereen in Arnhem zo over denkt. De gemeente is zelfs trots op het feit dat velen zich betrokken voelen bij Willemeen. Opvallend is wel dat er duidelijk aangegeven wordt dat Willemeen niet gaat verdwijnen. Terwijl de subsidiediggers bij Willemeen wel het beeld creeeren dat Willemeen gaat verdwijnen.


500.00 euro aan subsidie voor Willemeen

Willemeen krijgt jaarlijks, via stichting Rijnstad, 500.000 euro aan subsidie van de gemeente. Dit is geen grapje! Willemeen krijgt echt 500.000 euro aan subsidie op jaarbasis voor allerlei activiteiten waar voornamelijk subculturen op afkomen. Als je tijdens het uitgaan er langs durft te lopen, weet je precies wat voor ‘subculturen’ er af komen op feestjes bij Willemeen. Bij de gemeente werden eindelijk na jaren ook wakker en begonnen er gesprekken over hoe Willemeen een meer divers groep aan jongeren kon bereiken.

Twee soorten subsidies

Een gezamenlijk ambitie om PopPlatformArnhem met Willemeen, Jacobiberg en Luxor Live te ‘bundelen’ was geen succes. De subsidie voor Willemeen als poppodium voor subculturen blijft gewoon beschikbaar. Luxor Live en de Jacobiberg worden gevraagd hier een plan voor te maken en daarbij ook jongeren te betrekken.
Daar is 50% van de subsidie voor beschikbaar.
De subsidie voor het jongerenwerk, dus de welzijnstak van Willemeen, gaat nu nog naar Rijnstad. We gaan zowel aan Rijnstad als aan mogelijke andere organisaties de vraag stellen om een plan te maken voor invulling van het jongerenwerk in het stadscentrum, met Willemeen als uitvalsbasis, waarbij kunst en cultuur als middel wordt ingezet. Belangrijk hierin is dat jongeren ook betrokken worden bij de ontwikkeling van de plannen. In juni 2019 wordt een besluit genomen bij welke organisatie de welzijnsopdracht van Willemeen per 1 januari 2020 wordt belegd.

Website staat te koop
info @ haberarnhem.nl

De gemeente heeft begrip voor de actie 

De gemeente heeft begrip voor de actie van de vrijwilligers en Willemeen. ‘Want als het ergens leuk is en het voor je gevoel goed gaat, dan wil je niet veranderen. Echter, om ruim een half miljoen subsidie te kunnen verantwoorden, moet er iets meer gebeuren. We hopen en verwachten dat dat met een andere organisatievorm wel lukt, zodat de huidige vrijwilligers en jongeren zich nog steeds thuisvoelen in Willemeen, maar dat er nog meer jongeren van kunnen profiteren.’

ReactiesRelated Articles

GroenLinks, VVD en PvdA zeggen samenwerking met D66 op

GroenLinks, VVD en PvdA hebben besloten om de samenwerking met D66 te beëindigen. Reden hiervoor is dat een constructieve samenwerking

Vanaf 2020 boete van 600 euro voor rookruimte horeca

Vanaf 1 april 2020 heb je echt een probleem als je een cafe of shisha lounge hebt in Nederland. De

Politie zoekt deze man die auto in brand stak

De politie in Arnhem zoek naar een man die op 13 mei 2021 een auto in brand stak in de