DENK-voorzitter Öztürk: Gastarbeiders krijgen stank voor dank en een schop na

DENK-voorzitter Öztürk: Gastarbeiders krijgen stank voor dank en een schop na

DENK stoort zich enorm aan de dubbele maat die wordt gehanteerd als het gaat om bestrijding van bijstandsfraude, meldt de partij. DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk laat weten dat gastarbeiders spreken van ondankbaarheid. “Alle partijen hebben een grote mond over de bestrijding van bijstandsfraude. Maar wat betekent dit in de praktijk?”

Deze mensen zijn naar Nederland gehaald

“Deze mensen zijn naar Nederland gehaald. Ze kwamen aan op zondag en waren maandag al aan het werk. Ze hebben onder slechte omstandigheden gewerkt. Hebben dit land mede opgebouwd met hun bloed, zweet en tranen. De welvaart die wij nu kennen met zijn allen, hebben wij mede aan hen te danken. En jarenlang hebben partijen om hun stemmen gebedeld”, sprak Öztürk in de Tweede Kamer.

Een praktijkvoorbeeld

Alle partijen hebben een grote mond over de bestrijding van bijstandsfraude, vindt Öztürk. “Maar wat betekent dit in de praktijk? Laat ik een voorbeeld noemen: Een man van 80 jaar oud heeft in zijn dorpje een lemen huisje getaxeerd op ongeveer 20 duizend euro. Hij kreeg een boete van 200 duizend euro. Vervolgens doet het OM aangifte en wil deze 80 jarige man voor minstens 6 maanden de cel in. Dit is de kromme uitkomst van het systeem.”De Telegraaf maakt een voorpagina-artikel, de PVV vraagt een debat aan en de VVD voert dit beleid uit, laat het DENK-Kamerlid weten. “En het resultaat? Een man van 80 die de cel in moet.”

“De Nederlandse regering heeft ervoor gezorgd dat deze mensen geen volledige AOW hebben gekregen. Jarenlang hebben partijen om hun stemmen gebedeld. Maar het AOW-gat van deze arbeiders is nooit opgelost. Niet door de PvdA of het CDA. Deze partijen hebben ze laten stikken en geven ze nu een schop na.”

Deze groepen ontzien van vermogenstoets

DENK wil daarom dat deze groepen, deze schrijnende gevallen, worden ontzien van de vermogenstoets voor de bijstand. “Hoe kun je uitleggen dat de ING een deal kon sluiten met het OM, terwijl een man van 80 wel de cel in moet vanwege een lemen huisje in zijn land van herkomst? Hoe kun je uitleggen dat witteboordencriminelen telkens wegkomen, terwijl de eerste generatie gastarbeiders keihard gepakt worden. Dit is keiharde dubbele maat.”

Is ooit onderzoek gedaan naar de Nederlandse bijstandsgerechtigden aan de Spaanse Riviera, vraagt Öztürk aan iedereen. “Of in Zuid-Frankrijk? Ik ken het antwoord al: nee.”

DENk wil dat mensen die willens en wetens frauderen keihard aangepakt moeten worden. “Volgens de regels die we met elkaar hebben afgesproken. Maar dan zonder groepen te stigmatiseren, zonder kwetsbare ouderen te pesten en zonder malafide praktijken.”

Website staat te koop
info @ haberarnhem.nlRelated Articles

VVD Arnhem presenteert kandidatenlijst voor de verkiezingen

Ook de VVD in Arnhem heeft haar kandidatenlijst gepresenteerd voor de verkiezingen van 16 maart 2022. De lijsttrekker bij de

Burgemeester Kaiser achter de schermen veel bezig met radicalisering jongeren

Burgemeester Kaiser vertelde maandag 12 september aan een raadscommissie dat de gemeente wel degelijk actief is en in gesprek is

SP en CDA moeten direct kamervragen stellen vanwege politiegeweld in Barcelona

De Spaanse politie is alles behalve kalm tijdens het referendum over afscheiding van Spanje. De nationale politie grijpt hard in

Geverifieerd door MonsterInsights